Festinul Ciorilor - seria Cantec de Gheata si Foc 4


Autor carte: 
George R. R. Martin
Editura: 
Nemira
Anul: 
2009
Festinul Ciorilor - seria Cantec de Gheata si Foc 4 de George R. R. Martin -Carti bune de citit

    "E vremea fiarelor (...) e vremea leilor, a lupilor şi a câinilor fioroşi, a corbilor şi a ciorilor de hoit."
    Această a patra parte a seriei "Cântec de Gheaţă şi Foc" va stârni în mintea cititorului un val de întrebări: Şi totuşi pentru ce s-a purtat Războiul? Pentru...Dreptate? Pentru..."Bine"? Pentru "Binele" cui? Păşind pe urmele cavalerului-fecioară Brienne, sau pe cele ale lui Jaime Lannister, vom fi martorii unei "salbe" de orori şi fărădelegi ce vor fi greu de suportat. Pentru că, în timp ce "puternicii" uneltesc şi urzesc, marea masă a celorlalţi nu ajunge să reprezinte decât... "festinul ciorilor".
    Întreaga carte se va apleca sub apăsarea morţii, a zădărniciei, a foametei şi a lipsei de onoare. Astfel cititorul va ajunge să privească cu dezgust spre Debarcaderul Regelui şi spre viaţa aparent liniştită a curţii regelui-copil, aşteptând triumful "binelui" şi bunăstării, aşteptare ce se va dovedi zadarnică.
    Vom trece destul de greu peste pierderea personajelor preferate în volumul anterior, iar cele câteva care au populat seria începând cu "Urzeala Tronurilor", vor fi relativ neglijate în această parte, cu mici excepţii. Vom vedea că, deşi unii au scăpat din..."iureşul săbiilor", neajungând "festinul ciorilor", vor avea de înfruntat un chin mult mai crunt...cel al propriei conştiinţe.
    În ciuda faptului că această parte pare chiar mai sumbră decât anterioarele, acel licăr de speranţă continuă să pâlpâie printre rânduri, şi acea "frenezie" a lecturii nu-l va părăsi pe cel ce va alege să citească această carte pentru că volumul nu face rabat la "măiestrie", la îmbinarea cu o desăvârşită artă a cuvintelor, şi mai ales pentru că personajele rămân la aceeaşi forţă ca şi până acum. Departe de a ne satisface "setea" de întâmplări, "Festinul Ciorilor" reprezintă o trecere subtilă spre ceea ce va urma...

Din aceeaşi serie:

Urzeala Tronurilor - seria Cantec de Gheata si Foc 1 de George R. R. Martin -Carti bune de citit
Inclestarea Regilor - seria Cantec de Gheata si Foc 2 de George R. R. Martin -Carti bune de citit
Iuresul Sabiilor - seria Cantec de Gheata si Foc 3 de George R. R. Martin -Carti bune de citit
S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Inscenarea de James Patterson -Carti bune de citit
 • Aripile porumbitei vol. 1,2 de Henry James -Carti bune de citit
 • Profetiile de la Celestine de James Redfield -Carti bune de citit
 • Razbunarea lui Isabeau (seria Jocul Lupoaicelor 2) de Mirellle Calmel -Carti bune de citit
 • Escrocheria de Mary Higgins Clark -Carti bune de citit
 • Codicele de Douglas Preston -Carti bune de citit
 • Indiana de George Sand -Carti bune de citit
 • Regina Sudului de Arturo Perez Reverte -Carti bune de citit
>>

Comments

Replied

Ce e frumos in aceste carti

Ce e frumos in aceste carti este faptul ca nici un personaj nu este cu adevarat bun sau rau; toate personajele sunt "in a shade of grey". Este indiscutabila maiestria autorului in zugravirea personalitatilor, a conflictelor si a intrigilor, iar impactul pe care acestea il au asupra cititorului este cu adevarat "mind blowing". Fiecare carte din serie te lasa insetat de ce va urma, iar faptul ca volumele sunt atat de mari este nemaipomenit, pentru ca iti dai seama de cat de multe vei afla. Trebuie sa recunosc ca in momentul in care am terminat al cincilea volum, am fost putin melancolica stiind ca mai am cel putin un an pana cand ma voi infrupta din nou din minunata lume a Westerosului. Recomand cu drag lectura "Cantec de gheata si foc" si astept recenzia pentru "Dansul dragonilor". :D

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.