Cele dousprezece coloane ale succesului


Editura: 
Amaltea
Anul: 
2006
Cele dousprezece coloane ale succesului de Jim Rohn si Chris Widener -Carti bune de citit

      "Nu suntem decât nişte frunze spulberate de vânt. Zilele ni se scurg cu repeziciune. Nimeni nu ştie cât îi va fi dat să trăiască. Nu stă în puterea ta să decizi cât de mult vei trăi, dar poţi să hotărăşti cât de bine vei trăi. Cred că noţiunea de "bunăstare" a vieţii este strâns legată de moştenirea pe care o laşi pentru cei ce-ţi vor urma calea.(...) Ţelul meu a fost să duc o viaţa care să devină un model pentru cei ce vor veni, să trasez un drum care îi va ajuta pe alţii să înainteze mult mai repede decât ar fi făcut-o dacă ar fi trebuit să  parcurgă singuri drumul."
      Fie ca eşti sau nu de acord, Jim Rohn reuşeşte să puncteze cele mai importante aspecte din dezvoltarea personală şi să le "îmbrace" şi în tentanta haină a succesului. Sunt sau nu aplicabile, rămâne la latitudinea fiecăruia dintre noi să decidă acest lucru. Personal, consider că anumite idei se dovedesc de bun simţ, pe când altele intră în sfera "ficţiunii". Da, este ideal să foloseşti fiecare oportunitate ce ţi se oferă pentru a mai învăţa ceva, să ai foarte clar care sunt obiectivele tale, să-ţi foloseşti optim timpul, să relaţionezi pozitiv cu cei din jur, etc. La polul opus se situează "selecţionarea" oamenilor din jurul tău, sau "vânzarea" imaginii proprii. Ca un punct interesant şi aş spune chiar ca motiv pentru a alege această carte, este partea de final, partea care subliniază că, oricare dintre noi este dator să lase o urmă a existenţei sale în această viaţă.
      Concepută ca o povestioară - dialog, cartea în sine nu prezintă absolut nici o valoare literară, pe alocuri căzând chiar în ridicol, dar, mai mult ca sigur, autorul nici nu intenţiona să revoluţioneze literatura. Cred că Jim Rohn şi-a dorit special o carte "uşurică", accesibilă oricărui nivel de intelect, pentru a asigura răspândirea ideilor în care crede cu tărie.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Crescandu-l pe Cain de Dan Kindlon si Michael Thompson -Carti bune de citit
 • Amintiri dintr-o copilărie de aur de Osho -Carti bune de citit
 • Destin, libertate si suflet de Osho -Carti bune de citit
 • Introducere in Tantra de Lama Yeshe -Carti bune de citit
 • Bushido. Codul Samurailor de Inazo Nitobe -Carti bune de citit
 • Îndreptar Spiritual de Osho -Carti bune de citit
 • Feng Shui. Sfaturi pentru o viata mai buna de David Daniel Kennedy -Carti bune de citit
 • Calatoria devenirii umane de Osho -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.