Divergent


Autor carte: 
Veronica Roth
Editura: 
Leda
Anul: 
2011
Traducator: 
Adrian Deliu
Divergent de Veronica Roth -Carti bune de citit

    "Cu decenii în urmă, strămoşii noştri au înţeles că nu ideologiile politice, crezurile religioase, deosebirile de rasă sau naţionalitate sunt de vină pentru războaiele din lume. Mai degrabă, au tras concluzia că de vină este personalitatea umană... înclinaţia omenirii către rău, în oricare formă ar fi. Ei s-au împărţit în facţiuni care caută eradicarea acelor însuşiri considerate de ei răspunzătoare pentru neorânduiala lumii.(...) Lucrând laolaltă, aceste cinci facţiuni au trăit în pace vreme de mulţi ani, fiecare contribuind la câte un alt sector al societăţii. Abnegaţia ne-a împlinit nevoia de conducători altruişti la guvernare; Candoarea ne-a oferit lideri demni de încredere şi minţi sănătoase în domeniul legilor; Erudiţia ne-a furnizat profesori şi cercetători inteligenţi; Prietenia ne-a dat sfetnici şi îngrijitori înţelegători; în sfârşit, Neînfricarea ne asigură apărarea de primejdii, atât provenite din interior, cât şi din exterior."
    Cred cu tărie că o lume cu "sertare", unde fiecare este arhivat cu grijă, reprezintă coşmarul oricărui spirit liber, oricărui individ care gândeşte cu propria minte şi are propriile convingeri. Dacă te-ai naşte în mijlocul unei facţiuni al cărei motto este: "Dacă avem puţin, şi ne dorim puţin, şi suntem egali cu toţii, nu invidiem pe nimeni." nu ai simţi revolta strângându-se ghem în abdomenul tău? Beatrice este un exemplu de "născut în locul nepotrivit". O fire ambiţioasă şi rebelă, va alege un drum mai puţin uşor pentru formarea ei, descoperind în acelaşi timp că plasarea într-unul din "sertarele" societăţii s-ar putea dovedi mai dificilă decât pare. Pentru că este o Divergentă, o persoană care, datorită individualităţii sale, nu poate fi fixată în tiparele rigide preexistente, fapt foarte periculos pentru cei aflaţi la putere.Vom lua parte la antrenamente extenuante şi, de multe ori, scăldate în cruzime, şi vom descoperi în testele de frică multe fobii ce ne chinuie pe toţi. Vom porni în aventura vieţii pentru că suntem cu toţii Divergenţi.
    Mi-a plăcut cartea pentru dinamismul pe care îl transmite, pentru emoţiile şi sentimentele extrem de bine ilustrate, pentru personajele puternice şi convingătoare şi pentru povestea extraordinară pe care ne-o prezintă, şi asta pentru că ştim cu toţii că: "Omenirea, ca întreg, nu poate fi bună pentru mult timp, fiindcă răul se furişează înapoi şi ne otrăveşte iar."

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Legiunea Tunetului (seria Orcii 2) de Stan Nicholls -Carti bune de citit
 • Christine Falls. Dosarul unei morti suspecte de Benjamin Black -Carti bune de citit
 • Cu orice pret de Mary McBride -Carti bune de citit
 • Taieturi de Malcom Bradbury -Carti bune de citit
 • Shangri La de Julio Murillo -Carti bune de citit
 • De la A la Z vol.1 seria San-Antonio de San-Antonio (Frederic Dard) -Carti bune de citit
 • Casa cu Oglinzi de Raluca Medeleanu -Carti bune de citit
 • Croaziera de James Patterson &amp; Howard Roughan -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.