Fior (Lupii din Mercy Falls 1)


Autor carte: 
Maggie Stiefvater
Editura: 
Rao
Anul: 
2011
Traducator: 
Laura Frunza
Fior (Lupii din Mercy Falls 1) de Maggie Stiefvater -Carti bune de citit

    "Unele zile se potrivesc între ele ca elementele unui vitraliu. O sută de piese de culori şi desene diferite care, odată combinate, creează o imagine completă."
    De foarte puţine ori resimt regretul de a termina o carte, pentru că ştiu că urmează o altă şi o altă poveste, demne de citit. Şi totuşi "Fior" este una din puţinele cărţi care mi-a trezit acest regret, şi este numai o parte din emoţiile stârnite în urma lecturii. De la modul de redare a discursului narativ şi până la acţiunea propriu-zisă, mi-a plăcut totul la această carte. Povestea de dragoste dintre Sam şi Grace nu se înscrie în tiparele obişnuite, iar modul autoarei de a ne oferi interpretarea acţiunii prin prisma celor două personaje, nu poate decât să ne incite şi să ne garanteze o dublă plăcere a lecturii. Vom pătrunde în Mercy Falls atât prin intermediul simţurilor hiperascuţite de lup, cât şi pe "căile" obişnuite, iar "fiorul" rece al toamnei târzii îl vom simţi la fel de acut precum protagoniştii. Vom descoperi cât de dificil este să fi diferit într-o lume intolerantă şi evident nepregătită pentru a face faţă unui astfel de adevăr, cât de chinuit poate fi un suflet asupra căruia apasă o povară mult mai grea decât poate duce, şi cât de frumoasă poate fi o poveste de dragoste fără prejudecăţi, între două piese ale aceluiaşi puzzle.
    Am savurat fiecare filă a acestei cărţi, aşa cum ştiu că o veţi face şi voi. În definitiv cum văd eu o carte bună? O carte pe care în clipa în care ai terminat-o ştii sigur că o vei mai citi şi altă dată cu acelaşi...fior.

 

Din aceeaşi serie:

Sovaire (Lupii din Mercy Falls 2) de Maggie Stiefvater -Carti bune de citit
S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Verisoara mea Rachel de Daphne du Maurier -Carti bune de citit
 • Gena lui Isis (seria Trilogia Mistica 1) de Traci Harding -Carti bune de citit
 • Hibiscus Purpuriu de Chimamanda Ngozi Adichie -Carti bune de citit
 • Asculta si mori! de Ed McBain - Recenzii carti bune
 • Fascinaţie de Melissa Marr - Recenzii carti bune
 • Misterul Tiziano (seria Misterele Italiene 2) de Iain Pears -Carti bune de citit
 • Spitalul Municipal vol.1, 2 de Barbara Harrison -Carti bune de citit
 • Tronul de clestar de Sarah J. Mass -Carti bune de citit
>>

Comments

Replied

Ma bucur ca ti-a placut. E o

Ma bucur ca ti-a placut. E o carte deosebita.
Replied

Minunata cartea! Cand o sa

Minunata cartea! Cand o sa fie publicate si celelalte 2 volume de Maggie Stiefvater (Linger si Forever)? Abia astept...
Replied

pare interesanta, o voi citi

pare interesanta, o voi citi !:D
Replied

Eu am cumparat-o de vreo 6

Eu am cumparat-o de vreo 6 luni, "fortata" de fiica-mea de 12 ani care e fascinata de lupi. Eu am terminat prima cartea si am ramas fascinata... Si, am citit destule carti la viata mea. Va intrebati cate? O matematica simpla: acum am 37 de ani si citesc din clasa a II-a, deci de la 7 ani. Daca facem o medie de o carte pe saptamana (desi citeam si 2 carti pe zi), 52 de saptamani ale unui an ori 30 de ani... Mda. Ce spuneam? E o carte absolut superba si o recomand oricarui cititor!

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.