Spitalul Municipal vol.1, 2


Autor carte: 
Barbara Harrison
Editura: 
Orizonturi
Anul: 
2012
Traducator: 
Dorina Tulpan
Spitalul Municipal vol.1, 2 de Barbara Harrison -Carti bune de citit

    "Ceea ce neglijasem în gândirea mea a fost un punct central, o inimă coordonatoare care să-i adune pe toţi laolaltă, şi care fusese acolo tot timpul. Spitalul Municipal este acela care se află în centrul tuturor lucrurilor. Indiferent cât de tare mă îndepărtez de centru, întotdeauna mă întorc la el, pentru că nu se poate altfel. (...) Pentru că acest lucru e valabil pentru multe din vieţile noastre. Oricât de departe s-ar părea că ne abatem, ne întoarcem întotdeauna la Spitalul Municipal ca la un punct focal. Spitalul Municipal este ca o roată uriaşă, iar noi suntem spiţele."
    Romanul în două volume al Barbarei Harrison va supune atenţiei cititorului viaţa ce se desfăşoară pe coridoarele Spitalului Municipal din New York, lumea de dincolo de acesta fiind relativ estompată şi lăsată în planul doi. Când o bogată moştenitoare ajunge să fie internată în acest spital, lipsit de fonduri dar bogat în specialişti, lupta acerbă a medicilor lipsiţi de mijloace pentru a reda miracolul vieţii va capta cu siguranţă atenţia cititorului.
    Fără prea mult dramatism dar, în acelaşi timp, cu un stil plăcut, "Spitalul Municipal" va puncta câteva figuri centrale ca Tessa Cabot, doctorul Nick Gorlin, chirurgul David Cord, importanţa covârşitoare asupra întregului revenindu-i "decorului", spitalul în sine. Medicii vor fi prezentaţi şi din perspectiva umană, cu slăbiciuni, cu drame personale, toate fiind uitate însă dincolo de uşile spitalului.
    O frumoasă poveste despre profesionalism, verticalitate, dragoste, dedicaţie, "Spitalul Municipal" se înscrie în tradiţia americană a poveştilor despre medici, subiect extrem de bine exploatat atât literar cât şi cinematografic.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Betibu de Claudia Pineiro -Carti bune de citit
 • Damnare de Lauren Kate -Carti bune de citit
 • Razboiul Uriasilor (seria Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul) de Stephen Donaldson -Carti bune de citit
 • ...şi la sfârşit a mai rămas Coşmarul de Oliviu Crâznic -Carti bune de citit
 • Mumia de Anne Rice  -Carti bune de citit
 • Pacatoasa de Tess Gerritsen -Carti bune de citit
 • Manuscrisul lui Chancellor de Robert Ludlum -Carti bune de citit
 • Atingerea dragostei de Eloisa James -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.