Samburele vietii


Autor carte: 
Anka Kowalska
Editura: 
Orizonturi
Anul: 
2013
Traducator: 
Elena Linta
Samburele vietii de Anka Kowalska -Carti bune de citit

    "Avem libertatea de a alege. În cazul alegerii, ne este permis totul; în sensul acesta, ne alegem singuri soarta, în sensul acesta o alegem chiar atunci când rămânem pasivi. Dar ascultă: când se întâmplă, când în viaţa omului se creează o situaţie nouă, cu coordonate total noi de alegere, abia atunci iese la iveală că nu azi, ci ieri, sau acum un an, sau zece, a existat un moment sau un pas, s-a petrecut ceva care purta în sine embrionul a ceea ce astăzi, în clipa de faţă, este decisiv în problema alegerii, în faţa acestei alegeri omul stă liber şi singur, de neînlocuit prin nimeni şi nimic: o conferinţă la nivel înalt, cu un singur participant. De la acest nivel când priveşte în jos, la vreuna din văile sau potecile vieţii sale, vede semnul acela, grăuntele tainic din care s-a dezvoltat situaţia de astăzi."
    Impresionantă şi deopotrivă emoţionantă, "Sâmburele vieţii" va "tăia" o secţiune în vieţile obişnuite ale personajelor şi va analiza această frântură trecând-o exclusiv prin filtrul sentimentelor. Astfel o oarecare poveste de adulter va fi transformată într-o poveste de dragoste de excepţie. Agata, idealul femeii libere, frumoasă, inteligentă, carismatică, va fi atrasă în povestea de dragoste cu Boris, un obişnuit bărbat însurat, aidoma unui fluture atras de lumină. Pentru că aparenta lume perfectă a Agatei este fără substanţă şi pentru că atunci "când e întuneric, trebuie să ai măcar o lumânare", Boris devine acest "far" în viaţa eroinei.
    Într-o poveste fără viitor, şi pentru o iubire aparent fără sorţi de izbândă, Agata trăieşte totul la intensitate maximă şi "arde" pentru convingerile ei. Autoarea va transmite povestea cu ajutorul prietenei, Sabina, în dialog cu Boris, sau prin intermediul epistolelor Agatei, neuitând să imprime fiecare scenă cu trăirile personajelor,cititorului permiţându-i-se să pătrundă în inimile acestora şi să rezoneze el însuşi cu emoţiile transmise.
    O carte frumoasă, o frântură de viaţă, o lecţie despre suflet şi trăiri intense, "Sâmburele vieţii" te va îndemna la autoanaliză, şi-ţi va demonstra că nimic nu este mai înălţător decât puritatea sentimentelor, indiferent de conjunctura în care te afli.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Aleasa inimii de Julia Quinn, Eloisa James, Connie Brockway -Carti bune de citit
 • Slujitorii Regelui (seria Femeia Pirat 1) de Mireille Calmel -Carti bune de citit
 • Lună Plina de Kelley Armstrong -Carti bune de citit
 • Casa de sticlă (seria Vampirii din Morganville 1) de Rachel Caine -Carti bune de citit
 • Scandal de Amanda Ouick -Carti bune de citit
 • Descatusarea vol.5 seria Crossfire de Sylvia Day -Carti bune de citit
 • Sub aceeasi stea de John Green -Carti bune de citit
 • Dragoste si speranta de Grazia Deledda -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.