Istoria francmasonilor


Autor carte: 
Jean-Paul Dubreuil
Editura: 
Herald
Anul: 
2013
Traducator: 
Gabriel Doru Avram
Istoria francmasonilor de Jean-Paul Dubreuil -Carti bune de citit

    "... cinstiţi-l pe Domnul ca autor al întregului bine; cinstiţi Virtutea, ca fiind destinată să păstreze binele pe care Domnul l-a creat. Dumnezeu ne-a dat minte tocmai pentru a ne deosebi de dobitoace, pentru a putea distinge răul de bine, adevărul de minciună. Cultivaţi-vă raţiunea, ca fiind modalitatea cea mai sigură de a fi pe placul divinităţii şi de a fi utili semenilor voştri. Cultivaţi ştiinţele, ca fiind cele mai sigure mijloace pentru a face raţiunea profitabilă, pentru a restabili dragostea pentru umanitate şi pentru a vă mântui de ravagiile pe care le fac minciunile şi greşelile."
    Ritualuri, cronologie, împărţirea pe regiuni, toate aceste aspecte le vei găsi în cartea ce-ţi va satisface curiozitatea cu privire la francmasonerie. Chiar dacă, fără îndoială, din paginile carţii răzbate simpatia autorului faţă de această mişcare, informaţiile sunt în măsură să ne lumineze în ce priveşte aspecte necunoscute ce ţin de "bucătăria" internă a francmasonerie. Simbolurile masonice îşi vor găsi asemănări în tradiţia egipteană, evreiască şi creştină, iar secretele, semnele de recunoaştere, parolele şi doctrinele sunt de asemenea izvorâte din religiile străvechi.
    O carte extrem de interesantă, "Istoria francmasonilor" te va călăuzi într-o lume în care nu mulţi pătrund, iar acest lucru îţi va da senzaţia că eşti privilegiat. Vei înţelege că, mai presus de misterul ce a înconjurat dintotdeauna această mişcare, în centrul interesului său se află omul de valoare, devenit astfel prin cunoaştere, prin ambiţie şi prin tenacitate: "Legile masoneriei au drept fundament onoarea, decenţa şi umanitatea(...) Dacă naşterea şi rangul nu înseamnă nimic pentru masoni, educaţia înseamnă totul..."

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Texte inedite de James Joyce -Carti bune de citit
 • Templierii. O societate secreta din Evul Mediu de Thomas Keightley -Carti bune de citit
 • Calea mea, calea norilor albi de Osho -Carti bune de citit
 • Prieteni buni, dusmani aprigi de Michael Thompson -Carti bune de citit
 • Iertarea. Cea mai mare putere vindecatoare de Gerald G. Jampolsky -Carti bune de citit
 • Reiki. Manual de initiere de Walter Lubeck -Carti bune de citit
 • Philip si ceilalti de Cees Nooteboom -Carti bune de citit
 • Cartea lui Enoh de manuscris -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.