Tronul de clestar


Autor carte: 
Sarah J. Mass
Editura: 
Rao
Anul: 
2013
Traducator: 
Cristina Barbu
Tronul de clestar de Sarah J. Mass -Carti bune de citit

    "Îşi imagină că întreaga lume era adormită, vrăjită de verdele - marin al castelului. Timpul venea şi trecea, munţii se înălţau şi se prăbuşeau, lujerii cotropind oraşul cufundat în somn, ascunzându-l sub straturi de ghimpi şi frunze. Ea era singura persoană trează.
    Îşi trase mantia în jurul său. Va câştiga. Va câştiga şi îl va servi pe rege, apoi va dispărea în neant şi nu se va mai gândi la castele sau regi, sau asasini. Nu îşi dorea să domnească din nou peste acest oraş. Magia era moartă, Fae fuseseră alungaţi sau executaţi, iar ea nu va mai avea niciodată nimic de-a face cu înălţarea şi declinul vreunui regat.
    Nu avea un destin. Nu mai avea."
    Celaena Sardothien va fi nevoită să-şi "vândă" sufletul pentru a scăpa din minele din Endovier. Promite, în schimbul libertăţii, că va lupta pentru regele Adarlanului. Concursul pentru alegerea Campionului regelui îi va aminti cititorului de "Jocurile foamei", cu diferenţa că aici, deşi cu toţii luptă pentru a scăpa de diverse forme de supunere, scenele sângeroase sunt mai diluate. Pentru Celaena, un asasin pregătit de Arobynn Hamel, nu competiţia reprezintă o mare frământare, ci, mai degrabă, se va dovedi nepregătită pentru valul de sentimente ce o vor năpădi odată ajunsă la castel.
    "Tronul de cleştar" este o poveste, dar o poveste serioasă, despre datorie, despre prietenie, despre dragoste, o poveste ce îţi va aduce şi magia străvechilor credinţe, pe care o va îmbina deosebit de frumos cu zgomotul săbiilor încrucişate în competiţie. Nu lipsesc nici fastul de curte regală, sau intrigile, comploturile şi necinstea, cam tot ceea ce ştirbeşte de obicei strălucirea clasei nobile.
    Vei iubi personajul creat de Sarah J. Maas, care se va înscrie în galeria bogată a caracterelor feminine puternice cu care ne-am delectat în ultima perioadă. Vei iubi întreaga poveste şi fiorul magic ce răzbate din fiecare pagină. Vei savura dialogurile isteţe şi acide pe alocuri şi relaţia cald - rece dintre Celaena şi Chaol, dar şi relaţia efervescentă dintre aceeaşi Celaena şi prinţul moştenitor Dorian.
    "Tronul de cleştar" va aduce un suflu proaspăt şi benevenit în literatura fantasy pentru adolescenţi şi, de ce nu, sperăm şi într-o continuare, cititorului fiindu-i greu să se despartă de lumea şi personajele create de Sarah J. Maas.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Atlantida de David Gibbins - Recenzii carti bune
 • Taieturi de Malcom Bradbury -Carti bune de citit
 • Orasul de Cenusa (seria Instrumente Mortale 2) de Cassandra Clare -Carti bune de citit
 • Revelatia de Mary Higgins Clark -Carti bune de citit
 • Nu plange sub clar de luna de Heather Davis - Recenzii carti bune
 • Regina Sudului de Arturo Perez Reverte -Carti bune de citit
 • Femeia in alb de Wilkie Collins -Carti bune de citit
 • Ultimele dorinte ale cavalerului Hawkins de Jesus del Campo -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.