Secretul Medici


Autor carte: 
Michael White
Editura: 
Rao
Anul: 
2010
Traducator: 
Anca Ilie
Secretul Medici de Michael White -Carti bune de citit

    "Totul este numai fum şi oglinzi, totul e în zadar (...). Chiar dacă crezi sau nu într-o viaţă de apoi, singurul lucru care contează cu adevărat este ce laşi pentru ceilalţi, fie mari opere de artă, o muzică minunată pe care oamenii o ascultă secole după moartea ta sau ceva simplu, cum ar fi ca oamenii să-şi aducă aminte că ai fost un om bun, cineva care a dat mai mult decât a luat."
    Două epoci, două lumi diametral opuse, acelaşi mister... Autorul creează o punte între prezent şi anii 1410, când ciuma încă făcea ravagii în Europa, pentru urmărirea "secretului Medici", -reprezentat de... oopps! Doar nu se aştepta cineva să distrug savoarea cărţii, nu?- oferindu-ne o lectură ce va îmbina atât instantaneele cinematografice, cât şi pagini ce abundă în informaţii extrem de interesante. Cititorul va fi fermecat de somptuozitatea decorurilor italiene, ce păstrează până în prezent savoarea epocilor trecute, decoruri ce "respiră" istorie şi care sunt cum nu se poate mai potrivite pentru desfăşurarea acţiunii.
    Alături de personajele extrem de puternic conturate şi de un şarm incontestabil, Roberto Armatovani, viconte, Jeff Martin, istoric şi Edie Granger, paleopatolog, vom lua parte la investigaţii, la descifrări de indicii şi la aventuri ce ne vor ţine cu sufletul la gură până în final. Acestea vor fi secondate de aventurile lui Cosimo de Medici, ale Contessinei, logodnica sa şi ale lui Niccolo Niccoli, ce se desfăşoară în decoruri şi mai incitante ca cele din prezent. Dacă la toate se adaugă şi grupul celor ce-i urmăresc pe eroii noştri, în scopuri malefice, suspansul este asigurat.
    Vei savura cu siguranţă "Secretul Medici", pentru că îţi oferă tot ce aştepţi de la o lectură plăcută şi încă ceva în plus: un mister, cred eu, inedit, informaţii multiple despre o epocă extrem de interesantă, care îmbina erudiţia cu fanatismul: "Era ca un catalog al celor mai mari şi mai buni, o paradă de personalităţi ale istoriei. Şi nu părea să existe nici o legătură între ei, cu excepţia acestei referinţe nebuloase la o societate secretă, I Seguicamme, Urmaşii. Oare aceasta să fie legătura care uneşte subtil o primă-doamnă extrem de bogată, un eretic pe jumătate nebun şi pe compozitorul Anotimpurilor?"  Iar cei ce au citit "Echinox", un alt roman de succes al autorului, nu vor mai avea nevoie de un alt imbold. "Secretul Medici" este o carte care te va convinge să laşi de-o parte "zgomotul de fond" şi să-ţi petreci timpul într-un mod mult mai satisfăcător.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Grimpow de Rafael Abalos -Carti bune de citit
 • Cavalerul templier vol.2 Trilogia Cruciadelor de Jan Guillou -Carti bune de citit
 • Colectionarul de Istorie de Elizabeth Kostova -Carti bune de citit
 • Dragoste si speranta de Grazia Deledda -Carti bune de citit
 • Tentaţia (seria Casa Noptii 6) de P.C. Cast, Kristin Cast -Carti bune de citit
 • Alb - Fantastica Urmărire (seria Trilogia Cercului 3) de Ted Dekker -Carti bune de citit
 • Ultimul vis al lui Suleyman de Alain Paris -Carti bune de citit
 • Descatusarea vol.5 seria Crossfire de Sylvia Day -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.