Dragonii Marilor (seria Saga Arcului Lung 2)


Autor carte: 
Judson Roberts
Editura: 
Nemira
Anul: 
2009
Traducator: 
Julia Kretsch
Dragonii Marilor (seria Saga Arcului Lung 2) de Judson Roberts -Carti bune de citit

    "Acum eram războinic. Eram membru al echipajului nobilului Hastein. Aveam să-l urmez pentru a lupta împotriva duşmanului şi pentru siguranţa pământurilor noastre. Visul copilăriei mele se îndeplinea. Eram viking."
    În acest volum se continuă aventurile războinicului nostru viking, Halfdan, călătoria sa iniţiatică devenind din ce în ce mai zbuciumată, iar întâmplările redate în "Dragonii Mărilor" au darul de a ţine cititorul cu sufletul la gură, dar să-l şi incite în acelaşi timp, în a descoperi lumea acestor războinici legendari. În această parte din" Saga Arcului Lung", Halfdan va înţelege că drumul ales de el nu este atât de nobil pe cât se aştepta, şi războaiele duse de vikingi pentru aşa zisa siguranţă a pământurilor lor, nu reprezintă decât nişte campanii de jafuri în interes personal, incursiuni în timpul cărora loialitatea, onoarea, moralitatea, toate sunt jertfite pentru o pradă mai bogată. Îl vom vedea pe Halfdan detaşându-se de toate acestea şi înţelegând că baladele şi cântecele despre curajul, destoinicia şi măreţia marilor războinici nu prea au "priză" în realitate. Va trece peste prejudecăţile celor din jur şi-şi va demonstra valoarea, iar faptul că nu va ceda tentaţiei de a lua parte la jafuri, îl ridică cu mult deasupra celorlalţi. Cititorului i se oferă o privire asupra organizării vaselor de război nordice, asupra strategiilor folosite, asupra consecinţelor câştigării bătăliei în urma incursiunilor de acest gen, şi asupra faptului că, în ciuda aparentului haos din rândurile războinicilor vikingi, conducătorii lor aspirau la disciplina soldaţilor romani.
    "Dragonii Mărilor" este o carte parcă şi mai captivantă decât primul volum al seriei, "Războinicul Viking", şi te determină să aştepţi cu nerăbdare continuarea aventurilor lui Halfdan şi a tovarăşilor lui.

Din aceeaşi serie:

Războinicul Viking (seria Saga Arcului Lung 1) de Judson Roberts -Carti bune de citit
S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Legiunea Tunetului (seria Orcii 2) de Stan Nicholls -Carti bune de citit
 • Culoarea sentimentelor de Kathryn Stockett  -Carti bune de citit
 • Complotul de Vladimir Volkoff -Carti bune de citit
 • Hot si Dragon (seria Odiseea Dragonului 1) de Timothy Zahn -Carti bune de citit
 • Misterul Tiziano (seria Misterele Italiene 2) de Iain Pears -Carti bune de citit
 • Speranta: o tragedie de Shalom Auslander -Carti bune de citit
 • Abhorsen (Vechiul Regat 3) de Garth Nix -Carti bune de citit
 • Alchimistul - seria Secretul nemuritorului Nicholas Flamel de Michael Scott -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.