Dragonii Marilor (seria Saga Arcului Lung 2)


Autor carte: 
Judson Roberts
Editura: 
Nemira
Anul: 
2009
Traducator: 
Julia Kretsch
Dragonii Marilor (seria Saga Arcului Lung 2) de Judson Roberts -Carti bune de citit

    "Acum eram războinic. Eram membru al echipajului nobilului Hastein. Aveam să-l urmez pentru a lupta împotriva duşmanului şi pentru siguranţa pământurilor noastre. Visul copilăriei mele se îndeplinea. Eram viking."
    În acest volum se continuă aventurile războinicului nostru viking, Halfdan, călătoria sa iniţiatică devenind din ce în ce mai zbuciumată, iar întâmplările redate în "Dragonii Mărilor" au darul de a ţine cititorul cu sufletul la gură, dar să-l şi incite în acelaşi timp, în a descoperi lumea acestor războinici legendari. În această parte din" Saga Arcului Lung", Halfdan va înţelege că drumul ales de el nu este atât de nobil pe cât se aştepta, şi războaiele duse de vikingi pentru aşa zisa siguranţă a pământurilor lor, nu reprezintă decât nişte campanii de jafuri în interes personal, incursiuni în timpul cărora loialitatea, onoarea, moralitatea, toate sunt jertfite pentru o pradă mai bogată. Îl vom vedea pe Halfdan detaşându-se de toate acestea şi înţelegând că baladele şi cântecele despre curajul, destoinicia şi măreţia marilor războinici nu prea au "priză" în realitate. Va trece peste prejudecăţile celor din jur şi-şi va demonstra valoarea, iar faptul că nu va ceda tentaţiei de a lua parte la jafuri, îl ridică cu mult deasupra celorlalţi. Cititorului i se oferă o privire asupra organizării vaselor de război nordice, asupra strategiilor folosite, asupra consecinţelor câştigării bătăliei în urma incursiunilor de acest gen, şi asupra faptului că, în ciuda aparentului haos din rândurile războinicilor vikingi, conducătorii lor aspirau la disciplina soldaţilor romani.
    "Dragonii Mărilor" este o carte parcă şi mai captivantă decât primul volum al seriei, "Războinicul Viking", şi te determină să aştepţi cu nerăbdare continuarea aventurilor lui Halfdan şi a tovarăşilor lui.

Din aceeaşi serie:

Războinicul Viking (seria Saga Arcului Lung 1) de Judson Roberts -Carti bune de citit
S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Misterioasa disparitie a Katharinei Linden de Helen Grant - Recenzii carti bune
 • Puterea celor Sase (din seria Eu sunt Numarul Patru) de Pittacus Lore -Carti bune de citit
 • Revelatia de Mary Higgins Clark -Carti bune de citit
 • Disparitia (seria Jane Rizzoli si Maura Isles) de Tess Gerritsen  -Carti bune de citit
 • Suleyman Magnificul si Sultana Hurrem de Isaure de Saint Pierre -Carti bune de citit
 • Rapirea de Vladimir Volkoff -Carti bune de citit
 • Sa nu crezi in nimeni de Iris Johansen -Carti bune de citit
 • O noapte de iubire de Mary Balogh -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.