Zen si viata cotidiana


Autor carte: 
Taisen Deshimaru
Editura: 
Herald
Anul: 
2013
Traducator: 
Radu Ciocanelea
Zen si viata cotidiana de Taisen Deshimaru -Carti bune de citit

"Zenul înseamnă a stopa totul, a abandona totul, a te descotorosi de orice gând, de orice idee, a te debarasa de orice vis şi de orice iluzie, a pierde toate noţiunile şi concepţiile, a te elibera de toate elementele conştiinţei. Atitudine foarte puternică...(...) Prin abandonul total al oricărei voinţe, al tuturor gândurilor şi concepţiilor, se manifestă spiritul pur veritabil. Creierul este curăţat, purificat, clarificat."
    
    În zgomotul de fond care ne înconjoară în orice clipă, ne agăţăm de tot ce ne-ar putea restabili echilibrul interior, iar un creier "curăţat, purificat, clarificat" sună extraordinar de bine. În cartea de faţă, chiar dacă vei găsi toate explicaţile necesare pentru a încerca să-ţi schimbi viaţa, acesta nu este un demers facil, iar satisfacţia pe care poate o aştepţi nu este, nici pe departe, imediată.
   Extrem de subtil, autorul va reflecta asupra diferenţelor, dar şi a punctelor comune proprii doctrinelor şi convingerilor Orientale şi Occidentale, va explica conceptul de Karma, ca determinantă a existenţei individului şi ne va demonstra că starea de veghe continuă, concentrarea, trebuie să ne acapareze fiecare moment al vieţii: "Că vă odihniţi, sau că dormiţi, fiţi asemenea regelui leilor, liber şi puternic, curajos şi fără teamă; dacă se întâmplă ca în somnul vostru să vă observe cineva, să fiţi astfel încât să nu se poată apropia de voi, aşa de mare să fie demnitatea emanată de postura voastră."
    Fără a încerca să impună nimic, această carte va reuşi să-ţi transmită o mostră de înţelepciune şi o privire asupra a ce înseamnă practica zenului adevărat.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Jung si post-jungienii de Andrew Samuels -Carti bune de citit
 • Istoria francmasonilor de Jean-Paul Dubreuil -Carti bune de citit
 • Sandwork expresiv. O abordare jungiana de Eva Pattis Zoja -Carti bune de citit
 • Codul emotiilor de Bradley Nelson -Carti bune de citit
 • Ferestre catre copiii nostri de Violet Oaklander -Carti bune de citit
 • Infometeaza egoul, hraneste sufletul de Connie Miller -Carti bune de citit
 • Crescandu-l pe Cain de Dan Kindlon si Michael Thompson -Carti bune de citit
 • Parentaj sensibil si inteligent de Daniel J. Siegel si Mary Hartzell -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.