Prieteni buni, dusmani aprigi


Autor carte: 
Michael Thompson
Editura: 
Herald
Anul: 
2013
Traducator: 
Sanda Watt
Prieteni buni, dusmani aprigi de Michael Thompson -Carti bune de citit

    "Aceasta este o carte despre importanţa vieţii sociale a copiilor, despre tendinţa inevitabilă a acestora de a-şi chinui şi respinge colegii şi despre puterea terapeutică a prieteniei. Orice profesor şi părinte priveşte în fiecare zi cum decurg relaţiile dintre copii.(...) Foarte puţini adulţi înţeleg pe deplin ce se întâmplă, de fapt, atunci când copiii rănesc sentimentele celorlalţi, când se tachinează şi se trădează reciproc. Sunt oare copiii pur şi simplu "răi"? De ce este atât de greu să împiedicăm copiii să se excludă unii pe alţii? De ce unor copii le este atât de greu să îşi facă prieteni? Cum obţin alţii atâta popularitate? Şi de ce se mulţumesc unii copii cu un prieten sau doi, fără să le pese dacă sunt populari, în timp ce aceasta este pentru alţii o chestiune de viaţă şi de moarte?
    Sper ca până la finalul acestei cărţi să fi găsit răspunsuri la aceste întrebări, dar şi la multe alte întrebări deconcertante."
    O frumoasă şi mai ales utilă carte de parentaj, "Prieteni buni, duşmani aprigi" va încerca să ghideze părintele prin urzeala vieţii sociale a copilului, trecând prin principalele puncte demne de atins ca prieteniile devotate ce se leagă la vârste fragede, prin luptele pentru popularitate, dar şi prin angoasa parentală în ceea ce priveşte cruzimea socială.
    Fără a oferi garanţia, utopică de altfel, a rezolvării tuturor problemelor prin intermediul lecturii, va deschide oportunitatea înţelegerii exacte a mecanismelor delicatei interacţiuni individ-grup şi de a găsi momentul exact al nevoii de intervenţie sau, de ce nu, a celei de non-intervenţie.
    O frântură din experienţa de o viaţă în lucrul cu copiii a autorului, această carte reuşeşte să îţi aducă lumină asupra multor probleme ce cu siguranţă te-au frământat în legătură cu creşterea generaţiei următoare prin evitarea conflictelor, care pot escalada spre deznodăminte tragice. O carte ce pledează pentru crearea unei atmosfere care să încurajeze bunătatea faţă de ceilalţi şi promovarea valorilor fundamentale pentru umanitate: empatie, responsabilitate, devotament, generozitate.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Putere,politica si schimbare de Osho -Carti bune de citit
 • Transformarea de sine de Richard si Mary-Alice Jafolla -Carti bune de citit
 • Frida Kahlo de Christina Burrus -Carti bune de citit
 • Iertarea. Cea mai mare putere vindecatoare de Gerald G. Jampolsky -Carti bune de citit
 • Samanii din Tuva. O cercetare asupra samanismului siberian de M.B. Kenin - Lopsan -Carti bune de citit
 • Infometeaza egoul, hraneste sufletul de Connie Miller -Carti bune de citit
 • Eroul cu o mie de chipuri de Joseph Campbell -Carti bune de citit
 • Adevaratul Intelept de Osho -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.