Parentaj sensibil si inteligent


Editura: 
Herald
Anul: 
2014
Traducator: 
Marian Stan
Parentaj sensibil si inteligent de Daniel J. Siegel si Mary Hartzell -Carti bune de citit

    "Modul cum comunicăm cu proprii noştri copii are un impact profund asupra dezvoltării lor. Când comunicarea este reciprocă şi afectuoasă, acest lucru face să se dezvolte în copil un sentiment de securitate. Relaţiile sigure, dătătoare de încredere ajută copiii să reuşească în multe domenii ale vieţii lor.(...)
    Faptul de a stabili limite, de a trasa hotare clare pentru comportamentele acceptabile, de a le structura viaţa, oferă copiilor o serie de experienţe importante care le permite să aibă sentimentul siguranţei şi securităţii. Experimentarea acestor "nu"-uri esenţiale le dă ocazia să-şi dezvolte capacitatea de autoreglare care le permite să pună frână şi să-şi redirecţoineze energiile în alte direcţii. Ambreiajul emoţional al copiilor care nu au avut şansa de a-şi dezvolta această autoreglare revelează adesea incapacitatea lor de a se adapta flexibil la mediu."
    Orice părinte a trecut de nenumărate ori prin angoasa îndoielii... Oare mă descurc? Oare am gestionat bine conflictul? Era o altă cale pe care o puteam alege? Mai "diplomatică"? Această carte va veni în întâmpinarea părinţilor care vor înţelege, în sfârşit, de ce unele din reacţiile lor, poate nedorite, se încăpăţânează să reapară în mod constant.
    Vom înţelege că problemele nerezolvate ale unui părinte, indiferent cât de adânc sunt "îngropate"dincolo de conştienţă, îi pot dezorganiza mintea, dar şi acţiunile, rezultând astfel răspunsuri de o mare intensitate emoţională în relaţia cu propriul copil.
    "Bagajul trecutului" tinde să preia conducerea în lipsa reflecţiei, istoria tinde să se repete, iar părinţii cad în capcana de a transmite, fără voia lor, modele nocive din trecut. Înţelegând toate acestea vom reuşi să devenim echilibraţi din punct de vedere emoţional, dar, mai ales, să creştem generaţiile următoare armonios, oferindu-le un mediu stabil şi sigur pentru a se dezvolta.
    În seria cărţilor de parentaj era vitală adăugarea acestui titlu. "Parentaj sensibil şi inteligent" va deveni o lectură obligatorie pentru aceia dintre noi ce-şi doresc poate nu perfecţiune în relaţia cu proprii copii ci, cu siguranţă, mai multă înţelegere şi armonie.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Atitudinea este totul de Jeff Keller -Carti bune de citit
 • Ars Alchimica de Theophrastus Ph. Paracelsus -Carti bune de citit
 • Un secret mai profund de Annemarie Postma -Carti bune de citit
 • Prieteni buni, dusmani aprigi de Michael Thompson -Carti bune de citit
 • N-am venit sa tin un discurs de Gabriel Garcia Marquez -Carti bune de citit
 • Cele dousprezece coloane ale succesului de Jim Rohn si Chris Widener -Carti bune de citit
 • Introducere in Tantra de Lama Yeshe -Carti bune de citit
 • Drama copilului dotat de Alice Miller -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.