Introducere in Tantra


Autor carte: 
Lama Yeshe
Editura: 
Herald
Anul: 
2012
Traducator: 
Daniela Andreescu
Introducere in Tantra de Lama Yeshe -Carti bune de citit

    "...tu nu eşti chipul tău actual; tu nu eşti oasele şi carnea. Esenţa a ceea ce eşti tu, nu este nici sângele, muşchii, sau orice parte a corpului. (...) De aceea, dacă eşti în căutarea esenţei a cine eşti, dacă vrei să ştii cine este răspunzător de modul în care îţi trăieşti viaţa, trebuie să-ţi examinezi propria minte.(...) ca fiiţe umane obişnuite, noi suntem strâns înfăşuraţi în pături de superstiţie. Dacă putem abandona aceste concepte sufocante, putem accede imediat la o dimensiune incredibil de profundă a realităţii."
    Nevoia de armonizare interioară a omului modern nu mai este demult o surpriză. Una din căile care pot face posibilă această împlinire este Tantra. Poate cea mai importantă caracteristică, pe care o va descoperi cel ce se apropie de această formă de cunoaştere, este considerarea fiinţei umane ca posesoare a esenţei divine, acest lucru  determinându-i disponibilitatea de a accede la sublimul echilibru. Puterea de schimbare este în noi, Tantra ne oferă mijloacele de a o accesa: "Câtă vreme părerea noastră despre noi înşine este atât de mizerabilă, viaţa noastră va rămâne fără sens.(...) Tantra contestă această opinie nerezonabil de joasă despre potenţialul uman arătându-ne cum să ne privim, pe noi înşine şi pe ceilalţi, ca fiind de o frumuseţe transcendentă." Însă toată această schimbare nu se poate obţine trişând, ci este necesară parcurgerea anumitor etape: "calea către împlinire este un proces treptat de curăţare a minţii de toate defectele şi limitările ei şi dezvoltarea în locul lor a unor calităţi benefice precum iubirea şi înţelepciunea."
    "Introducere în Tantra" îţi va oferi câteva repere, sau mai degrabă un punct de pornire, dacă simţi că-ţi lipseşte ceva din viaţă, indiferent cât de realizat te consideri, folosind un limbaj extrem de accesibil şi coerent, ceea ce transformă întreaga lectură într-o adevărată delectare.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Arta de a iubi de Miguel Ruiz -Carti bune de citit
 • Bushido. Codul Samurailor de Inazo Nitobe -Carti bune de citit
 • Philip si ceilalti de Cees Nooteboom -Carti bune de citit
 • Imperiul mongol si Gingis-Han de Jean-Paul Roux Flavigny -Carti bune de citit
 • Unde ai fost de K.Schippers -Carti bune de citit
 • Inteligenta sociala de Daniel Goleman -Carti bune de citit
 • Jung si post-jungienii de Andrew Samuels -Carti bune de citit
 • Prieteni buni, dusmani aprigi de Michael Thompson -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.