Efectul Umbrei. Revelarea puterii ascunse a sinelui tau real


Editura: 
Adevar Divin
Anul: 
2011
Traducator: 
Cristian Hanu
Efectul Umbrei. Revelarea puterii ascunse a sinelui tau real de Deepak Chopra, Debbie Ford, Marianne Williamson -Carti bune de citit

    "La fel ca vârful aisbergului, numai o fracţiune infimă din realitatea fiinţei tale este vizibilă în lumea fizică. Nevăzut şi adeseori ignorat, sufletul uman reprezintă un loc al tuturor ambiguităţilor, contradicţiilor şi paradoxurilor. Acest lucru este cât se poate de normal, căci manifestările sale sunt experienţele noastre în această lume a dualităţii şi a contrastelor. Nimeni nu poate avea o experienţă în absenţa contrastelor de tip lumină şi umbră, plăcere şi durere, sus şi jos, înainte şi înapoi, cald şi rece. Dacă nu ar exista aceste diviziuni, nu ar exista nici o manifestare. Conştiinţa nu ar fi altceva decât un câmp infinit şi gol, la fel ca un deşert.(...)
    Umbra noastră este alcătuită din gânduri, emoţii şi impulsuri pe care le considerăm prea dureroase, prea stânjenitoare sau prea dizgraţioase pentru a le accepta. De aceea, în loc să le privim în faţă, noi preferăm să le reprimăm."
    Câţi dintre noi nu încearcă din răsputeri să fie mai buni, să rezoneze cu ceilalţi, să treacă peste gândurile negative? Cât de frustrant pare câteodată acest demers... Iată că trei specialişti de marcă îţi vor explica "normalitatea" ce se ascunde în spatele eforturilor tale. "Efectul umbrei" expune greşelile pe care le facem încercând să ignorăm trăirile negative, în loc de a le înfrunta. Dacă Deepak Chopra va prezenta pe înţeles această umbră şi va oferi şi modalităţile de a interacţiona cu ea, Debbie Ford se va situa de partea celor "mulţi", ea însăşi trecând prin "întunecatul" efect al umbrei înainte de a putea îmbrăţişa lumina. A treia parte, şi cea mai senină a cărţii, "Numai lumina poate alunga întunericul" a Mariannei Williamson, va încheia această pledoarie într-o notă pozitivă şi luminoasă, menită să încurajeze eforturile celor porniţi pe calea descoperirii sinelui real.
    După multe apariţii editoriale, adevărate ghiduri de descoperire personală, care însă nu abordează deloc explicarea "umbrei" ce pune de multe ori stăpânire pe sufletul nostru, această carte devine cu adevărat un instrument de neegalat în atingerea scopului dorit. Limbajul accesibil, intercalarea povestirilor personale sau a experienţelor altor persoane, toate se conjugă în a-ţi oferi o lectură de excepţie şi satisfacţia descoperirii unei cărţi revelatoare.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Cele dousprezece coloane ale succesului de Jim Rohn si Chris Widener -Carti bune de citit
 • Mintea în buddhismul Mahayana de Geshe Rabten -Carti bune de citit
 • Cartea tibetana a vietii si a mortii de Sogyal Rinpoche -Carti bune de citit
 • Profetiile de la Celestine de James Redfield -Carti bune de citit
 • Profetul de Kahlil Gibran -Carti bune de citit
 • Parentaj sensibil si inteligent de Daniel J. Siegel si Mary Hartzell -Carti bune de citit
 • Calatoria devenirii umane de Osho -Carti bune de citit
 • Turnul de William Golding -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.