Samanii din Tuva. O cercetare asupra samanismului siberian


Autor carte: 
M.B. Kenin - Lopsan
Editura: 
Herald
Anul: 
2013
Traducator: 
Gabriel Amuzescu
Samanii din Tuva. O cercetare asupra samanismului siberian de M.B. Kenin - Lopsan -Carti bune de citit

    "Fiecare adult are sufletul său, care se află în cele mai diverse locuri. Filozofia şamanilor la străvechii tuvini stă mărturie faptului că, de locul unde se găseşte sufletul depinde dacă omul duce o viaţă bună sau rea. Fiecare tuvin are două suflete, de la vârsta de treisprezece ani şi până la sfârşitul vieţii. Primul suflet, anume Kijinin bora sunezini este sufletul cenuşiu al omului.
    În percepţia tuvinilor, durata vieţii omului depinde de locul unde se află sufletul său principal. Dacă acesta se află pe artea mâinii stângi a omului, acestuia îi este sortită o viaţă lungă. Dacă este pe partea mâinii drepte, acesta se va îmbolnăvi des şi va muri prematur."
    Curiozitatea antropologului amator, ce se găseşte în fiecare cititor pasionat, va găsi în această carte o impresionantă cronică a şamanismului siberian. Dacă până acum doar auzisei, în mare, ce este şamanismul, aici vei descoperi, cu ajutorul serioasei documentări, ritualurile, istoria, obiectele de cult, mijloacele şi circumstanţele desfăşurării acestui fenomen. Un popor mic, despre care, personal, nu cunoşteam prea multe, va transmite prin reprezentantul său, autorul acestei cercetări în scris, tradiţii străvechi reînviate pe această cale şi menite să fascineze pe deplin cititorul.
    "Şamanii din Tuva.O cercetare asupra şamanismului siberian" deschide un nou capitol în mintea noastră şi ne oferă posibilitatea de a ne lărgi cunoştinţele cu privire la culturi şi tradiţii necunoscute, dezvăluindu-nu astfel frumuseţea şi diversitatea umanităţii, în toată splendoarea sa.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • O minte sclipitoare de Sylvia Nasar -Carti bune de citit
 • Imperiul mongol si Gingis-Han de Jean-Paul Roux Flavigny -Carti bune de citit
 • Drama copilului dotat de Alice Miller -Carti bune de citit
 • Pistis Sophia de manuscris -Carti bune de citit
 • Ferestre catre copiii nostri de Violet Oaklander -Carti bune de citit
 • Feng Shui. Sfaturi pentru o viata mai buna de David Daniel Kennedy -Carti bune de citit
 • Atingerea cuantica. Transformarea esentei de Alain si Jody Herriott -Carti bune de citit
 • Mituri Precolumbiene de Lewis Spence -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.