Mituri Precolumbiene


Autor carte: 
Lewis Spence
Editura: 
Herald
Anul: 
2011
Traducator: 
Mariana Buruiana
Mituri Precolumbiene de Lewis Spence -Carti bune de citit

    "Timp de generaţii aceste mituri au rămas tăinuite - împreună cu amintirea zeilor şi popoarelor despre care ele narează - în spatele unui strat gros de praf. Astăzi mulţi savanţi se străduiesc să îmbogăţească cunoştinţele noastre despre civilizaţiile din Mexic şi Peru. Din păcate, la miturile acestor popoare nu mai putem adăuga nimic, întrucât cele mai multe dintre ele au pierit (...) Însă pentru cele care au supravieţuit trebuie să fim recunoscători, deoarece ne-au permis să deschidem multe ferestre prin care putem capta strălucirea unor civilizaţii îndepărtate şi atât de diferite de cele din Orient."
    Aztecii, mayaşii, incaşii... Civilizaţii dispărute, dar care au reuşit să ne înflăcăreze dintotdeauna imaginaţia. Iată că această carte va reuni între paginile ei mare parte dintre miturile, legendele şi credinţele acestor civilizaţii. Fără pretenţii de "manual" "Mituri Precolumbiene" va reuşi să capteze atenţia cititorului prin simplitatea discursului, care curge fluent şi deloc greoi şi, mai ales, prin prospeţimea cu care sunt redate toate aspectele analizate: arhitectură, artă, obiceiuri, organizare socială.
    Vei fi încântat de legendele pe care le vei găsi concentrate în această carte, precum si de trecerea în revistă a multitudinii de zei şi a ritualurilor folosite pentru cinstirea lor, de explicarea, deloc savantă, a artei, a scrierii, a sistemului numeral şi vei sfârşi în a fi cu adevărat împresionat pentru că: "În aceste păduri de nepătruns şi câmpii arse de soare s-au înălţat edificii care vorbesc de o cultură de nivel impresionant. Suntem conştienţi că poporul care le-a construit a ajuns la concepţii religioase şi filosofice care îl plasează pe acelaşi nivel cu cele mai luminate naţii ale antichităţii."
    Vei găsi în această carte tot ce ţi-ai dorit să afli despre miturile precolumbiene şi vei primi ca bonus şi o lectură plăcută şi fluidă, alternând admiraţia cu fiorul groazei în faţa ritualurilor ce implicau sacrificii umane.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Arta de a iubi de Miguel Ruiz -Carti bune de citit
 • Unde ai fost de K.Schippers -Carti bune de citit
 • In cautarea perfectiunii de O.P.Ghai -Carti bune de citit
 • Sinele de doua milioane de ani de Anthony Stevens -Carti bune de citit
 • Parentaj sensibil si inteligent de Daniel J. Siegel si Mary Hartzell -Carti bune de citit
 • Iertarea. Cea mai mare putere vindecatoare de Gerald G. Jampolsky -Carti bune de citit
 • Mintea linistita si senina de Dalai Lama -Carti bune de citit
 • Atingerea Cuantica. Puterea de a vindeca de Richard Gordon -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.