Cartea despre acel tabu care te împiedică să afli cine eşti


Autor carte: 
Alan Watts
Editura: 
Herald
Anul: 
2012
Traducator: 
Marian Stan
Cartea despre acel tabu care te împiedică să afli cine eşti de Alan Watts -Carti bune de citit

  "Utilitatea cuvintelor şi, prin urmare, a cărţilor, constă în a te purta dincolo de ele. Către o lume a vieţii şi a experienţei care nu se rezumă la simple cuvinte şi nici măcar la idei. Aşa cum banii nu sunt reali, nefiind un bun pe care să-l poţi consuma direct, cărţile nu sunt viaţă. A idolatriza scripturile este ca şi cum ai mânca bancnote."
    Îţi doreşti să afli cine eşti cu adevărat? Atunci această carte îţi va analiza motivele ce te împiedică să te descoperi. Îţi va descrie tabuurile create de societate, limitele impuse, care îţi îngroapă aspiraţiile şi îţi sufocă sinele. Eşti parte din ceva măreţ. Eşti unic şi important, dar nu acel tu de zi cu zi, "ci Sinele cel mai profund care scapă oricărei introspecţii deoarece el este întotdeauna cel care face introspecţia."
    Este greu de digerat ideea de falsitate a existenţei tale cotidiene. Şi totuşi, dacă te gândeşti, de câte ori te prefaci în fiecare zi că eşti altcineva,  sau spui lucruri pe care nu le simţi doar pentru că aşa trebuie? Dacă citind această carte te-ai văzut măcar o clipă autentic şi nu supus măştilor zilnice, atunci lectura şi-a atins scopul şi tu te vei afla pe drumul cel bun spre auto-descoperire: "Dacă a avea cu adevărat umor înseamnă a fi capabil de auto-ironie, a fi cu adevărat uman înseamnă a fi capabil de auto-cunoaştere.(...) Din cunoaşterea de sine provine mirarea, din mirare curiozitatea şi dorinţa de a cerceta, aşa că nimic nu-i interesează mai mult pe oameni decât oamenii, chiar dacă este vorba doar de propria lor persoană."

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Cunoasterea de sine de Lobsang Rampa -Carti bune de citit
 • Povestiri Zen - 100 povestiri despre iluminare de - -Carti bune de citit
 • Prieteni buni, dusmani aprigi de Michael Thompson -Carti bune de citit
 • Unde ai fost de K.Schippers -Carti bune de citit
 • Liber sa inveti de Peter Gray -Carti bune de citit
 • Templierii. O societate secreta din Evul Mediu de Thomas Keightley -Carti bune de citit
 • Cartea tibetana a vietii si a mortii de Sogyal Rinpoche -Carti bune de citit
 • Atingerea Cuantica. Puterea de a vindeca de Richard Gordon -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.