In cautarea perfectiunii


Autor carte: 
O.P.Ghai
Editura: 
Mix
Anul: 
2007
Traducator: 
Larisa Andrei
In cautarea perfectiunii de O.P.Ghai -Carti bune de citit

 "Suntem cu toţii supuşi ispitelor şi frământărilor lăuntrice, şi ne este adesea anevoie a da întâietate celor ale sufletului. În momentele noastre de pace şi de inspiraţie, ajungem să recunoaştem nevoia de a avea un ţel înalt pentru care să trăim. A trăi însă la înălţimea acestuia, a avea tăria de a nu ne abate de la calea cea dreaptă, nu este lesne. (...) Prăpastia dintre ceea ce dorim să fim şi ceea ce suntem devine atât de adâncă încât fie n-o mai băgăm în seamă, fie nu ne mai străduim să micşorăm diferenţa dintre cei care suntem cu adevărat şi ţelul înalt pe care l-am ales."
    Multora dintre noi ni se întâmplă adeseori ca, atunci când citim ceva, o anumită frază sau un paragraf, să ne trezească o emoţie aparte. Atunci ne notăm acea idee, pentru a o putea accesa rapid şi altă dată. Acelaşi lucru îl vom întâlni în cartea de faţă. "În căutarea perfecţiunii" este o "privire pe furiş" în însemnările autorului, o culegere de citate, în versuri sau în proză, din scrierile care i-au luminat sufletul şi mintea lui O.P.Ghai.
     Deşi trebuie să recunoaştem caracterul subiectiv al unui asemenea demers, asta nu ştirbeşte cu nimic frumuseţea fragmentelor alese, ce vor fi aranjate parcă pentru a forma drumul ce trebuie parcurs de om spre autoperfecţionare: trebuie să ai o anumită atitudine, să dai dovadă de răbdare şi credinţă, să te strădui spre excelenţă, pentru a accede la perfecţiune.
    Pentru cei ce caută "scurtături" spre înţelepciune, sau pur şi simplu iubesc cuvintele frumos îmbinate, această antologie de texte va fi o alegere inspirată şi plăcută.
    "Viaţa omului este asemeni unui torent vijelios, presărat cu stânci şi pietriş. Cel viteaz va păşi în vâltoare, pentru că ştie că stând pe mal şi numărând obstacolele nu va trece niciodată dincolo. Lasă în urma ta temerile, învinuirile, slăbiciunile şi ataşamentele împovărătoare. Astfel, eliberat de toate forţele negative, vei putea traversa cu uşurinţă torentul."

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Ferestre catre copiii nostri de Violet Oaklander -Carti bune de citit
 • Destin, libertate si suflet de Osho -Carti bune de citit
 • Iertarea. Cea mai mare putere vindecatoare de Gerald G. Jampolsky -Carti bune de citit
 • Atingerea Cuantica. Puterea de a vindeca de Richard Gordon -Carti bune de citit
 • Arta de a iubi de Miguel Ruiz -Carti bune de citit
 • Atingerea cuantica. Transformarea esentei de Alain si Jody Herriott -Carti bune de citit
 • Poeme persane de Baba Taher, Saadi, Omar Khayyam,Rumi, Sabestari, Hafez -Carti bune de citit
 • Transformarea de sine de Richard si Mary-Alice Jafolla -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.