Un Vrajitor din Terramare ( seria Terramare 1)


Autor carte: 
Ursula K. Le Guin
Editura: 
Alexandria
Anul: 
2007
Un Vrajitor din Terramare ( seria Terramare 1) de Ursula K. Le Guin -Carti bune de citit

    "Te-ai gândit vreodată cum pericolul trebuie că înconjoară puterea, aşa cum umbra împresoară lumina? Aceste vrăji nu sunt un joc pe care-l jucăm pentru plăcere sau laudă. Gândeşte-te că fiecare vorbă, fiecare faptă a Artei noastre este rostită sau făcută fie pentru bine, fie pentru rău. Înainte de a vorbi sau de a face, trebuie să ştii preţul care trebuie plătit pentru acestea! (...)Puterile de Preschimbare şi Chemare ale unui vrăjitor pot pune în pericol echilibrul din lume. Această putere este de temut. Este foarte periculoasă. Trebuie să urmeze firul înţelepciunii şi să slujească nevoia. A aprinde o lumânare înseamnă a arunca o umbră..."
    Pentru iubitorii genului fantasy, Ursula K. Le Guin nu mai are nevoie de nici o prezentare, iar "Un Vrăjitor din Terramare", debutul seriei "Terramare", va reprezenta, nu numai datorită numeroaselor premii acordate de-a lungul timpului, ci mai ales datorită poveştii propriu-zise, un "cap de linie", o carte ce va deschide drumul şi va pregăti cititorul pentru marile succese ce se vor inspira şi vor plăti tribut acestei serii. Autoarea nu redă numai povestea iniţierii în tainele vrăjitoriei a tânărului Ged, ci concepe o lume fantastică, o lume populată de magi respectaţi de către populaţie, o lume populată de dragoni şi de alte creaturi ciudate, o lume extrem de credibilă şi fermecătoare. Vom participa la călătoria iniţiatică a lui Ged, nerăbdător şi impetuos ca toţi tinerii, care va trebui să înţeleagă în cele din urmă că puterea aduce după sine şi responsabilitatea. Dar, ca noi toţi, Ged va învăţa până la urmă din greşeli, iar ca formarea sa să fie completă acesta va trebui să înfrunte sursa răului propriu, pentru a putea să-şi desăvârşească "ucenicia" şi să treacă la următorul nivel.
    Este o carte fascinantă, care m-a dus cu gândul la "Sabriel", de Garth Nix, iar eroul nostru se poate inscrie în lista personajelor memorabile. Seria "Terramare" promite să te ţină captivat în continuare în această lume populată de fiinţe magice, aventurile tânărului vrăjitor fiind abia la început. "Un Vrăjitor din Terramare" este o carte despre învăţare, despre prietenie, despre maturizare, despre asumarea greşelilor şi îndreptarea lor, despre cunoaşterea propriului "eu", pentru a-ţi putea împlini destinul: "Un om îşi poate cunoaşte scopul spre care se îndreaptă, dar nu-l poate şti dacă nu se întoarce din drum, nu se reîntoarce la începutul său şi dacă nu păstrează acel început în adâncul fiinţei sale. Dacă nu poate fi un buştean plutitor şi-nvolburat în acel izvor, atunci trebuie să fie izvorul însuşi, în întregimea sa, de unde izvorăşte şi până unde se revarsă în mare."

Din aceeaşi serie:

Mormintele din Atuan ( seria Terramare 2 ) de Ursula K. Le Guin -Carti bune de citit
Cel mai indepartat tarm ( seria Terramare 3 ) de Ursula K. Le Guin -Carti bune de citit
Tehanu (seria Terramare 4 ) de Ursula K. Le Guin -Carti bune de citit
S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Atingerea dragostei de Eloisa James -Carti bune de citit
 • Sepulcrul de Kate Mosse -Carti bune de citit
 • O lectie de viata de Barbara Delinsky -Carti bune de citit
 • Al 13-lea apostol de Richard &amp; Rachael Heller - recenzie
 • Minciuni sub clar de luna de Amanda Quick -Carti bune de citit
 • Mormintele din Atuan ( seria Terramare 2 ) de Ursula K. Le Guin -Carti bune de citit
 • Iubire peste timp (seria Hanul amintirilor) de Nora Roberts -Carti bune de citit
 • Philip si ceilalti de Cees Nooteboom -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.