Tronul de Jad (seria Temeraire 2)


Autor carte: 
Naomi Novik
Editura: 
Nemira
Anul: 
2011
Traducator: 
Laura Bocancios
Tronul de Jad (seria Temeraire 2) de Naomi Novik -Carti bune de citit

    Răsturnarea de situaţii care va face din dragonul "Imperial" oferit împăratului Bonaparte, Temeraire, un "Celest", va determina o înşiruire de evenimente incitante pe care cititorul le va savura cu siguranţă. Astfel Will Laurence şi prietenul său înaripat vor porni într-o aventură extraordinară spre China, călătorie menită atât să reconfirme apartenenţa lui Temeraire la Forţele Aeriene Britanice, cât şi să stabilească anumite legături diplomatice. Delegaţia chineză se va dovedi foarte greu de convins, iar Will şi Temeraire vor trebui să aştepte să ajungă la destinaţie pentru a descoperi dacă vor rămâne împreună. Întâmplările prin care trece grupul pornit spre China, pe calea apelor,  vor ţine cititorul în tensiune, iar momentele de acalmie vor fi presărate cu informaţii şi cu efortul celor două părţi, cea chineză şi cea britanică, de a se cunoaşte, de a se înţelege şi de a ajunge la un acord cu privire la binele lui Temeraire.
    Pe lângă o frumoasă aventură cu dragoni această carte va atinge şi alte subiecte, cum ar fi comerţul cu sclavi sau probleme de ordin politic, privite şi redate din perspectiva lui Temeraire. Însă, de departe, cea mai fascinantă parte a acestui volum va fi reprezentată de China, creionată extraordinar de colorat şi cu un respect deosebit, o lume redată într-un mod atât de vivace, încât cititorul nu va avea nici o dificultate în a se plimba împreună cu Will şi Temeraire pe străzile aglomerate şi pline de mărfuri minunate, sau prin pavilioanele bogat împodobite, în a simţi pe propria piele mângâierea veşmintelor de mătase şi de a simţi exoticul gust şi miros al preparatelor chinezeşti. Vom descoperi un mod cu totul diferit de a vedea viaţa, de a trata problemele, de organizare a ierarhiei sociale şi, mai ales, cu totul alt destin pentru dragoni. Şocul cultural îl vom simţi pe deplin, iar soluţia pentru rezolvarea "problemei - Temeraire" va fi una extrem de neobişnuită.
    "Tronul de Jad" mi s-a părut o carte şi mai reuşită decât anterioara, tocmai datorită locurilor noi în care este purtat cititorul şi a aventurilor efervescente prin care este forţat să treacă alături de eroi, o carte pe care ştiu sigur că o vei savura de la început până la sfârşit.

 

Din aceeaşi serie:

Dragonul Maiestatii Sale ( seria Temeraire 1 ) de Naomi Novik -Carti bune de citit
S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Casatorie de forma de Jayne Ann Krentz (Amanda Quick) -Carti bune de citit
 • Razboiul Uriasilor (seria Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul) de Stephen Donaldson -Carti bune de citit
 • Lotus amar de Louis Bromfield -Carti bune de citit
 • Lasher - seria Cronicile Vrajitoarelor 2 de Anne Rice -Carti bune de citit
 • Indiana de George Sand -Carti bune de citit
 • Hot si Dragon (seria Odiseea Dragonului 1) de Timothy Zahn -Carti bune de citit
 • Al 13-lea apostol de Richard &amp; Rachael Heller - recenzie
 • Echinox de Michael White -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.