Betibu


Autor carte: 
Claudia Pineiro
Editura: 
Univers
Anul: 
2013
Traducator: 
Lavinia Similaru
Betibu de Claudia Pineiro -Carti bune de citit

    "Un investigator, dumneavoastră, de exemplu, credeţi că aţi descoperit asasinul, dar cine este asasinul? Cel care doreşte moartea altuia, cel care o comandă, cel care o execută tăind gâtul, trăgând glonţul, sau prin orice metodă vreţi, cel ce organizează execuţia, cel ce o plănuieşte, cel ce o acoperă, cel ce primeşte banii pentru munca lui? Care dintre ei e mai vinovat? Cum este piramida crimei astăzi? Cine este în secolul XXI adevăratul criminal, doamnă Iscar? Toţi, răspunde ea. Un răspuns facil, doamnă, un răspuns politic corect. Iar răspunsurile politic corecte sunt nişte rahaturi şi nu spun niciodată adevărul. Ştiţi ce aş răspunde eu? Că asasinul e cel care rămâne viu la sfârşit de tot, cel pe care nimeni n-a putut să-l omoare. Ceilalţi sunt verigi. Verigi ce pot fi înlocuite în majoritatea cazurilor. Dar cel care rămâne viu la urmă, acela e altceva, acela are putere cu adevărat."
    O carte complexă, "Betibu" va aduce în atenţia cititorului atât un thriller reuşit cât şi o analiză a conflictului şi a diferenţelor, aparent insurmontabile, dintre generaţia "on-line" şi cea a "agendelor", conflict pe care autoarea alege să-l găsească în redacţia ziarului "El Tribuno", între ziaristul Jaime Brena şi un tânăr aspirant. Personajele centrale vor capta pe rând lumina rampei, detaşându-se însă scriitoarea Nurit Iscar, Betibu, atât prin implicarea sa în ancheta declanşată în complexul rezidenţial "La Maravillosa", cât şi prin caracterul puternic şi carisma cu care autoarea învăluie acest personaj.
    Crearea grupului omogen ce va desluşi interesantul mister va convinge cititorul că autoarea Claudia Pineiro îşi merită pe deplin reputaţia. Maniera de a "pierde" dialogurile în discursul narativ, deconcertantă la prima vedere, va spori şarmul întregului, oferind cititorului o alternativă reuşită de evadare din cotidian.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Pastreaza-ti visul de Nora Roberts -Carti bune de citit
 • Eu sunt numarul patru de Pittacus Lore -Carti bune de citit
 • Diavolul din manuscris de Nathaniel Hawthorne -Carti bune de citit
 • O zi de David Nicholls -Carti bune de citit
 • Pasi spre fericire (seria Hanul amintirilor) de Nora Roberts -Carti bune de citit
 • Sa-i omoram pe toti avocatii (seria Solomon vs. Lord) de Paul Levine -Carti bune de citit
 • Lux (seria Lux 1) de Anna Godbersen -Carti bune de citit
 • Sanctuarul de Raymond Khoury -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.