Amintiri dintr-o copilărie de aur


Autor carte: 
Osho
Editura: 
Mix
Anul: 
2012
Traducator: 
Larisa Andrei
Amintiri dintr-o copilărie de aur de Osho -Carti bune de citit

"Este bine că oamenii nu au ferestre în frunte fiindcă, dacă ar avea, ar vedea toată lumea ce gândesc. Ar fi o problemă foarte mare pentru că ceea pretind ei că sunt şi ceea ce sunt cu adevărat sunt două lucruri complet diferite. Faţa pe care o arată este doar persona, o mască. Ce sunt cu adevărat în interiorul lor? Un flux de o mie de gânduri."

    Întotdeauna curiozitatea ne-a împins în a cerceta vieţile celor  ce s-au desprins din marea umanitaţii, celor ce şi-au adus într-un fel sau altul contribuţia în istorie, şi asta în dorinţa de a-i înţelege mai bine, sau de a pricepe ce anume a determinat înălţarea acelui individ deasupra semenilor. Iată că Osho, cu nonconformismul său proverbial, ne va satisface şi această dorinţă şi ne va face părtaşi la povestea devenirii unui om neasemuit, a unui înţelept controversat şi a unui vorbitor cu o carismă fără limite.
    "Amintiri dintr-o copilărie de aur" te va surprinde în primul rând prin faptul că nu prezintă "cosmetizările" volumelor Osho cu care suntem familiarizaţi. Astfel firul principal al povestirii va avea multiple fire secundare, trimiteri, amintiri şi chiar discuţii obişnuite între vorbitor şi asistenţii săi. Memoria involuntară este aici personajul principal, astfel întregul neţinând cont de latura cronologică a faptelor, iar cartea în sine o vei simţi ca pe o autentică incursiune într-un ashram, unde asculţi vrăjit pildele şi experienţele de viaţă ce sunt dezbătute, şi unde laşi înţelepciunea să-ţi pătrundă spiritul.
    Ce vei descoperi în această carte? Multe pagini pe care le vei savura şi care-ţi vor oferi  şi satisfacţia cantităţii de informaţie, dar şi pe cea a cuvintelor frumoase, a sentimentelor răscolite şi a întrebărilor ce nu au neapărat nevoie de răspunsuri. Vei descoperi un om autentic, amintirea unui copil liber să-şi exprime sinele, galeria oamenilor ce prin intervenţia şi contribuţia lor au pus bazele creării viitorului iluminat, dar şi figurile celor dornici să-i înăbuşe libertatea exprimării. Vei termina lectura într-un suflet, dar asta numai pentru a avea ocazia să o iei de la capăt ştiind sigur că vei găsi mereu alte minuni şi taine ascunse în spatele cuvintelor.

 

Cărţi scrise de acelaşi autor:

Adevaratul Intelept de Osho -Carti bune de citit
Cand pantofii ti se potrivesc de Osho -Carti bune de citit
Îndreptar Spiritual de Osho -Carti bune de citit
Calea mea, calea norilor albi de Osho -Carti bune de citit
Splendoarea ascunsa de Osho -Carti bune de citit
Calatoria devenirii umane de Osho -Carti bune de citit
Putere,politica si schimbare de Osho -Carti bune de citit
S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Imnurile Sacre de Pitagora -Carti bune de citit
 • Monstrii. Atat de aproape, atat de departe de noi de Stephane Audeguy -Carti bune de citit
 • Ganduri fara ganditor de Mark Epstein -Carti bune de citit
 • Parentaj sensibil si inteligent de Daniel J. Siegel si Mary Hartzell -Carti bune de citit
 • Samanii din Tuva. O cercetare asupra samanismului siberian de M.B. Kenin - Lopsan -Carti bune de citit
 • Povestiri Zen - 100 povestiri despre iluminare de - -Carti bune de citit
 • Feng Shui. Sfaturi pentru o viata mai buna de David Daniel Kennedy -Carti bune de citit
 • Cele cinci nivele ale atasamentului de Miguel Ruiz Jr. -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.