Umbra lui Thot


Autor carte: 
Michael Peinkofer
Editura: 
Rao
Anul: 
2008
Traducator: 
Iuliana Vatui
Umbra lui Thot de Michael Peinkofer -Carti bune de citit

    Într-o epocă victoriană în care apartenenţa la sexul frumos te condamna la o viaţă "de decor", Lady Sarah Kincaid sparge toate tiparele, câştigând respectul şi admiraţia atât a cititorului, cât mai ales pe cea a bărbaţilor care o vor însoţi în aventurile sale. Un val de crime săvârşite în cartierele sărace ale Londrei ascund de fapt interese mult mai sumbre, iar investigaţia, la care va participa şi Sarah, va conduce către arşiţa necruţătoare a deşertului egiptean.
    Goana după Cartea lui Thot, un manuscris care se pare că ascunde multiple cunoştinţe secrete şi, în acelaşi timp, o sursă incomensurabilă de energie nu reprezintă o noutate, ci interesul pentru el se pierde în negura timpului: "De trei mii de ani, oamenii au ucis, înşelat şi trădat pentru a ajunge în posesia acestui manuscris (...) în tot acest timp, omenirea nu a învăţat nimic..."
    Ritmul alert, dialogurile tăioase şi sarcastice pe alocuri, care pigmentează lectura, descrierea extraordinară atât a "vânzolelii" Londrei victoriene, cât mai ales a exoticului Cairo, secondate de scenele în care deşertul pare să se transforme într-un personaj viu, toate acestea te fac să citeşti această carte pe nerăsuflate. Misterele se îmbină perfect cu exotismul, ruinele arheologice  sunt demne de seria "Indiana Jones", întâmplările periculoase prin care trecem alături de personaje sunt de excepţie, iar cartea este atât de bine scrisă încât nu poţi găsi nimic să-i reproşezi. Iar profunda înţelegere a deosebirilor între două culturi atât de diferite va da naştere unor pasaje deosebite: "Prăpastia care separă Orientul şi Apusul (...) nu constă în culori diferite ale pielii, nici în religii diferite. Ne deosebeşte felul în care trăim. În Orient, obişnuim să ascultăm de destin şi să ne supunem lui. În Apus, din contră, se face abstracţie de destin, ca şi cum totul ar ţine de voinţa umană."
    Dacă vrei să pătrunzi într-o lume plină de aventură şi pericol, dacă vrei să simţi adrenalina gonindu-ţi prin organism, nu ai nevoie decât de această carte şi de ceva timp pentru lectură... 

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Printesa gheturilor de Camilla Lackberg -Carti bune de citit
 • Pacatoasa de Tess Gerritsen -Carti bune de citit
 • Taine de sucub (seria Georgina Kincaid 5) de Richelle Mead -Carti bune de citit
 • Obstacole de Lloyd Douglas -Carti bune de citit
 • Tentaţia (seria Casa Noptii 6) de P.C. Cast, Kristin Cast -Carti bune de citit
 • Ultimele dorinte ale cavalerului Hawkins de Jesus del Campo -Carti bune de citit
 • Eu sunt numarul patru de Pittacus Lore -Carti bune de citit
 • Casa cu Oglinzi de Raluca Medeleanu -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.