Glasul marii


Autor carte: 
Manuel Vicent
Editura: 
Univers
Anul: 
2013
Traducator: 
Lavinia Similaru
Glasul marii de Manuel Vicent -Carti bune de citit

    "Ulises începea să aprecieze noile plăceri pe care le descoperea. De când venise în locul acesta de pe coastă, noile senzaţii pe care le trăia, poveştile care îi erau spuse, şi nu cărţile pe care le citea, îl înzestrau pe dinăuntru, fără ca el să facă vreun efort. Ascetismul în cazul acesta, nu presupunea nici un sacrificiu. Consta doar într-o ascensiune spre punctul cel mai înalt al simţurilor, şi la asta îl ajutau atunci gustul orezului cu peşte-undiţar pe care îl savura în soarele de ianuarie lângă un lămâi încărcat cu fructe şi o fată care-l privea cu coada ochiului pe deasupra farfuriei, în vreme ce proprietarul tavernei vorbea."
    O carte deosebit de frumoasă, "Glasul mării" va plasa într-un decor mediteranean o poveste de dragoste atipică, o poveste despre ambiţii şi aspiraţii, cu doi protagonişti demni de scrierile antice. Profesorul Ulises Adsuara, venit în micul oraş Circea pentru a preda înţelepciunea clasicilor, o va fermeca prin intermediul versurilor pe Martina, o tânără localnică cu aspiraţii hollywood-iene. Astfel va începe povestea celor doi; însă dacă Martina visează la o carieră cinematografică, Ulises visează să plece în aventură pe mare precum tizul său legendar, pentru a se acoperi de glorie şi a câştiga dragostea alesei lui. După zece ani, timp în care lumea nu s-a oprit în loc, Ulises, complet metamorfozat atât fizic cât şi psihic, se întoarce la Martina şi cei doi se văd nevoiţi să-şi înfrunte destinul.
    "Glasul mării" este o pledoarie pentru îndeplinirea idealurilor personale, indiferent de consecinţe, precum şi un argument pentru a nu-ţi lăsa visele strivite de banalul cotidian, chiar dacă asta te va face să pari ciudat în ochii celorlalţi. Povestea Martinei şi a lui Ulises poate fi povestea oricăruia dintre noi, iar asta face din "Glasul mării" o carte de suflet, pe care cu siguranţă o vei îndrăgi.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Prizonierii Timpului de Michael Crichton -Carti bune de citit
 • Insurgent (vol.2 seria Divergent) de Veronica Roth -Carti bune de citit
 • Micutele mincinoase (seria Micutele mincinoase vol. 1) de Sara Shepard -Carti bune de citit
 • Ultimul vis al lui Suleyman de Alain Paris -Carti bune de citit
 • Mana stanga a lui Dumnezeu de Paul Hoffman -Carti bune de citit
 • Pacatoasa de Tess Gerritsen -Carti bune de citit
 • Experimentul Angel - seria Maximum Ride 1 de James Patterson -Carti bune de citit
 • Ora zero de Joseph Finder -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.