Hanul Jamaica


Autor carte: 
Daphne du Maurier
Editura: 
Orizonturi
Anul: 
2013
Traducator: 
Gherasim Tic
Hanul Jamaica de Daphne du Maurier -Carti bune de citit

    "Suflau vânturi stranii din senin. Se furişau pe suprafaţa ierbii şi iarba se înfiora; adiau peste bălţile formate de ploaie în scobiturile pietrelor, vălurindu-le. Uneori vântul striga şi ţipa; din crăpături răspundea ecoul; gemea şi apoi amuţea din nou. Liniştea de pe dealuri aparţinea altei ere; o eră apusă, dispărută de parcă nici n-ar fi fost vreodată, o epocă în care omul nu exista, în care doar paşi păgâni umblau pe dealuri. Şi era o linişte în aer şi o pace mai stranie şi mai veche, care nu era pacea lui Dumnezeu."
    Ţinutul mlaştinilor... Un teritoriu în car parcă şi elementele naturii suferă, un loc în care bunătatea pare să fi dispărut de mult, iar în mijlocul acestui ţinut se ridică, precum însăşi "inima" lui, Hanul Jamaica.
    Mary Yellan, o tânără rămasă orfană, porneşte spre singura ei rudă în viaţă, mătuşa Patience, ajungând astfel într-un loc din care nu-şi va dori decât să plece cât mai curând. Autoarea reuşeşte să încarce paginile romanului cu acea tensiune latentă, cu senzaţia catastrofei ce pândeşte din întuneric, oferindu-ţi un adevărat regal de lectură, această tensiune fiind susţinută atât de caracterele perfect conturate ale personajelor, cât şi de dezolantul decor în care se desfăşoară evenimentele.
    Surprinzătoare, neaşteptată şi peste măsură de captivantă, această carte va aduce cititorului încă o dovadă incontestabilă a măiestriei autoarei şi a capacităţii extraordinare de a se  folosi de toate mijloacele disponibile pentru a "prinde" cititorul în lumea creată şi a-i declanşa tumultul de senzaţii şi emoţii urmărite.
    O carte despre datoria familială, despre onoare şi lipsa ei, o carte despre ce se află dincolo de aparenţe şi despre speranţa ce nu conteneşte să pâlpâie întotdeauna, firavă la început şi triumfătoare la final, "Hanul Jamaica" îţi va aduce tot ce îţi doreai de la o lectură de calitate.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Marianela de Benito Perez Galdos -Carti bune de citit
 • Lotus amar de Louis Bromfield -Carti bune de citit
 • Casa Intunericului de Stephen King, Peter Straub -Carti bune de citit
 • Codex Siracuza de Jim Nisbet - Recenzii carti bune
 • Complotul de Vladimir Volkoff -Carti bune de citit
 • Initiatul de Robert Finn -Carti bune de citit
 • Fete rele vol.1,2 de Rebecca Chance -Carti bune de citit
 • Furia (seria Jurnalele Vampirilor 3) de L. J. Smith -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.