Casa cu Oglinzi


Autor carte: 
Raluca Medeleanu
Editura: 
Mirador
Anul: 
2013
Traducator: 
Casa cu Oglinzi de Raluca Medeleanu -Carti bune de citit

  "Întotdeauna mi-a plăcut să mă consider dintr-o bucată. Ceva rigid care nu poate să se rupă. Însă sub acea mască sunt ceva atât de fragil, ca o foiţă mică de sticlă pe care atunci când o atingi se sparge. Şi necesit dragoste. Îmi place să mă simt atăt de iubită de toată lumea. Este singura modalitate care mă face să am încredere în forţele mele. Practic, nu mă consider talentată la nimic. Nu-mi cunosc calităţile, nici defectele. Nu mă cunosc pe mine însumi. Cunosc doar un portret creat de cei ce mă cunosc.
    Dar cine sunt cu adevărat? Ce sunt? În călătoria asta mi-am dat seama că habar nu am... Şi asta mă sperie."

    Câţi dintre noi se cunosc cu adevărat? Poate asemeni Larei şi lui Doris, eroinele romanului de faţă, ar trebui să fim smulşi din cotidian şi forţaţi să ne confruntăm cu propria imagine. Cea reală, nu ceea ce proiectăm pentru ceilalţi. Cele două surori, forţate să coexiste două luni într-un sat uitat de lume, vor demonstra că, în ciuda aparentelor deosebiri, se aseamănă mai mult decât şi-ar dori. Analizându-se "la rece", îşi vor descoperi golul din interior, chiar dacă Lara încearcă să-l umple cu băutură, iar Doris cu o existenţă superficială.
    Lara şi Doris sunt două feţe ale aceleiaşi monede, două laturi ale aceluiaşi suflet gol. Dacă cele două surori, în spaţiul constrângerii, se vor vedea aşa cum sunt, cititorului i se va transmite această emoţie de a privi în propria "oglindă", de a se analiza, şi, poate, de a încerca să schimbe ceva cât mai poate, şi asta pentru că toţi oscilăm între existenţe gen Lara sau Doris.
    Vei găsi în această carte o scriere fluidă, un mod interesant de redare a frământărilor interioare, o lectură ce nu trenează şi care reuşeşte să-ţi capteze atenţia încă de la primul paragraf. "Casa cu Oglinzi" este o autentică poveste de viaţă, ce te va surprinde şi pe care o vei savura cu siguranţă.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Vizita neasteptata de J.D.Robb (Nora Roberts) -Carti bune de citit
 • Scaunul gol (Seria Lincoln Rhyme) de Jeffery Deaver -Carti bune de citit
 • Misterul Manuscrisului de Ian Caldwell &amp; Dustin Thomason -Carti bune de citit
 • Drumul spre Ierusalim vol.1 Trilogia Cruciadelor de Jan Guillou -Carti bune de citit
 • Fara scapare de Mary Higgins Clark -Carti bune de citit
 • Razbunarea lui Isabeau (seria Jocul Lupoaicelor 2) de Mirellle Calmel -Carti bune de citit
 • Caruselul inimilor de Mary Jo Putney -Carti bune de citit
 • Ultimele dorinte ale cavalerului Hawkins de Jesus del Campo -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.