Frida Kahlo


Autor carte: 
Christina Burrus
Editura: 
Univers
Anul: 
2007
Traducator: 
Vasile Savin
Frida Kahlo de Christina Burrus -Carti bune de citit

    "Singurul material uman: ea însăşi, fiindcă nu se poate îndrepta spre alţii, dar înconjurată de expresia pe care au dat-o figurii umane marii portretişti germani şi italieni. Din această confruntare a propriei identităţi iau naştere atunci problematicile care ating esenţa însăşi a artei: cea a iluziei, a dedublării, a raportului cu moartea. Mai mult decât o autobiografie, autoportretele sale se vor dovedi "imagini ale interiorului" unei femei pornite într-o căutare pe cât de existenţială, pe atât de estetică, a unei fiinţe încă în devenire, a unei conştiinţe care se naşte."
    Cine a fost Frida Kahlo? O pasăre cu aripile frânte sau o mare artistă? Adevărul este că, mai mult ca sigur, una fără cealaltă nu se poate. Pentru că expresia supremă a artei sale se va sprijini pe durerea ce-i frământa permanent trupul. Această carte oferă cititorului, pe lângă bogăţia de ilustraţii, istoria unei mari artiste, formată într-o epocă de mari frământări politice, care îi vor determina convingerile de mai târziu.
    Spirit liber şi pătimaş, nu  va lăsa niciodată debilitatea fizică să o înfrângă, lăsând omenirii nu numai arta ci şi povestea ei impresionantă. O carte cu adevărat de excepţie, un destin ce merită cunoscut şi o lectură deosebită, secondată de calitatea grafică a tipăriturii ce îţi oferă bucuria vizuală a artei Fridei Kahlo.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Codul emotiilor de Bradley Nelson -Carti bune de citit
 • Jung si post-jungienii de Andrew Samuels -Carti bune de citit
 • Cunoasterea de sine de Lobsang Rampa -Carti bune de citit
 • Iertarea. Cea mai mare putere vindecatoare de Gerald G. Jampolsky -Carti bune de citit
 • Poeme persane de Baba Taher, Saadi, Omar Khayyam,Rumi, Sabestari, Hafez -Carti bune de citit
 • Calatoria devenirii umane de Osho -Carti bune de citit
 • Calea mea, calea norilor albi de Osho -Carti bune de citit
 • Numerele si puterea lor oculta de Wynn W. Westcott -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.