Marnie


Autor carte: 
Winston Graham
Editura: 
Orizonturi
Anul: 
1997
Traducator: 
Mona Constantin
Marnie de Winston Graham -Carti bune de citit

       "Totul e un nonsens, Marnie, toate aceste bariere pe care singură ţi le pui în cale. Nimic nu e-n sânge, nimic nu ţine de educaţie, nu s-a întâmplat nimic la Sangeford pe care să nu-l putem îndepărta de lângă noi, dacă vrei să încerci, dacă ai curaj şi mai simţi un pic de dragoste. Pentru că astea două sunt cu mult mai puternice decât toate fantasmele tale prăpădite. O dată ce ai reuşit să-ţi croieşti drum prin primele hăţişuri, nu mai există nimic pe care să nu-l putem face împreună."
    Un roman de excepţie, izvorât din talentul unui scriitor deosebit, "Marnie" va satisface pe deplin gustul cititorului exigent, oferindu-i un adevărat răsfăţ al lecturii. Personajul central, Marnie, această femeie fatală cu o mie de feţe, ce trece prin viaţă creându-şi în permanenţă identităţi noi, te va cuceri încă de la primele pagini, iar povestea ei te va fascina cu siguranţă. De ce această nevoie de ascundere a personalităţii? Oare numai pentru escrocherie? Se află şi altceva în spatele drumului ales de Marnie? Cu siguranţă, cititorului îi va face o deosebită plăcere să "investigheze" aceste motivaţii, iar poate cel mai important fragment pentru a înţelege pe deplin acest personaj complex este următorul: " Scufundă-te în durerea altuia, şi uită de-a ta. Nu-ţi mai plânge de milă şi uită-te împrejur. Pentru că suferinţele altora nu sunt atât de diferite, la urma urmelor. Mi-am spus că există o unică singurătate, şi aceea era singurătatea întregului univers."
    "Marnie" va readuce în viaţa cititorului şarmul filmelor hollywoodiene de altădată, cu ajutorul personajelor puternice şi carismatice şi a poveştii convingătoare, într-un decor potrivit. O carte ce se parcurge şi uşor şi cu plăcere, şi pe care cu siguranţă o vei putea numărat printre preferinţe.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Aleasa inimii de Julia Quinn, Eloisa James, Connie Brockway -Carti bune de citit
 • Drumul spre Ierusalim vol.1 Trilogia Cruciadelor de Jan Guillou -Carti bune de citit
 • Ratacire (din seria Damnare) de Lauren Kate -Carti bune de citit
 • Captiva (seria Cercul Secret 2) de L. J. Smith -Carti bune de citit
 • Trezirea (seria Jurnalele Vampirilor 1) de L. J. Smith -Carti bune de citit
 • Violetele sint albastre de James Patterson -Carti bune de citit
 • Ingerul Noptii de Becca Fitzpatrick -Carti bune de citit
 • Afacerea Rafael ( seria Misterele Italiene 1 ) de Iain Pears -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.