Gorki Park


Autor carte: 
Martin Cruz Smith
Editura: 
Orizonturi
Anul: 
2004
Traducator: 
Ion Aramă
Gorki Park de Martin Cruz Smith -Carti bune de citit

 "Recunoştinţa era ca un câine la călcâiul lui. După câteva blocuri rări pasul fiindcă venise ora lui preferată, seara cu un întuneric matern, ferestre mici şi strălucitoare, feţele de pe stradă la fel de strălucitoare ca ferestrele. În acest moment al zilei se simţea ca într-o Moscovă din ultimele cinci secole şi n-ar fi fost surprins să audă sunetul copitelor prin noroi.(...) Omul nu s-a născut criminal, ci a căzut în greşeală în împrejurări nefericite sau sub influenţa unor elemente negative. Toate delictele mari şi mici îşi au originea în avariţia postcapitalistă, egoism, trândăvie, parazitism, beţie, prejudecăţi religioase sau depravare moştenită."
    Trei cadavre, mutilate în chip misterios pentru a li se ascunde identitatea, sunt găsite în Parcul Gorki. Astfel pornim "la drum", şi începem investigaţia alături de miliţia sovietică şi de anchetatorul-şef, Arkadi Renko, fiul unui celebru general de armată, supranumit "Măcelarul din Ucraina". Pe lângă un marcant thriller despre contrabanda internaţională, în care vom găsi implicate în egală măsură KGB şi FBI, această carte va reprezenta şi o frescă a societăţii moscovite socialiste. Trafic de influenţă, oameni lipsiţi de cele mai elementare mijloace de existenţă, compromisuri, sărăcie, mârşăvie, toate "beneficiile" unui regim şi a unei conduceri "defecte". Deasupra tuturor caracterelor pestriţe din "Gorki Park" se va ridica Arkadi Renko, anchetatorul incoruptibil, inteligent, determinat, o combinaţie ce-l va va purta pe acesta, şi pe noi alături de el, în cele mai incitante sau neplăcute situaţii.
    Această carte trebuie privită şi ca un memento al vremurilor apuse şi, sperăm noi, de nerepetat, când pentru a-ţi asigura un minim necesar de subzistenţă, erai nevoi să-ţi vinzi sufletul.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Talismanul de Stephen King, Peter Straub -Carti bune de citit
 • Conspiratia de Dan Brown -Carti bune de citit
 • Saptamana pierduta (seria Vanatoarea de fantome 2) de Jayne Castle (Amanda Quick) -Carti bune de citit
 • Scandal de Amanda Ouick -Carti bune de citit
 • Fara scapare de Mary Higgins Clark -Carti bune de citit
 • Obsesia Caravaggio de Neil Griffiths -Carti bune de citit
 • Sa-i omoram pe toti avocatii (seria Solomon vs. Lord) de Paul Levine -Carti bune de citit
 • Violeta din safe de Rodica Ojog Brasoveanu -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.