Sanctuarul - seria Avalon


Autor carte: 
Marion Zimmer Bradley
Editura: 
Nemira
Anul: 
2007
Traducator: 
Laura Bocancios
Sanctuarul - seria Avalon de Marion Zimmer Bradley -Carti bune de citit

    "Am simţit cum începi să gândeşti, să te întrebi şi să te îndoieşti. Îndoiala este duşmanul magiei. Noi învăţăm să facem asemenea lucruri ca să-i uimim pe oamenii obişnuiţi cu minuni şi miracole sau ca să ne păzim când suntem în pericol. Dar trebuie să înveţi (...) că nu este bine să faci minuni doar de dragul de a-i uimi pe cei neiniţiaţi. Chiar şi pentru a te feri de primejdii, trebuie să faci cu prudenţă lucruri care par a fi miracole."
    În zorii Creştinismului, în plină expansiune a Imperiului Roman, o lume încă plină de magia vechilor credinţe: acesta este decorul în care cititorul va beneficia de o experienţă de neuitat. Istorie, magie, credinţe şi dragoste se vor împleti pentru a desăvârşi o carte-operă de artă. O poveste de dragoste între o preoteasă britanică, Eilan, şi un reprezentant al Noii Ordini, Gaius, va străbate întreaga scenă a intrigilor politice, a manevrelor şi a bătăliilor, aducând acea sensibilitate benefică unei cărţi fantasy reuşite. Poate relativ feministă pe alocuri, "Sanctuarul" va reprezenta alternativa cărţilor eroice, unde femeile ocupă un loc mult mai important şi unde se trece peste stereotipul dominaţiei masculine.
    Pagini frumos scrise ce se transformă, în mintea cititorului, în imagini deosebite, un subiect extrem de captivant şi o lume plină de legende, spiritualitate şi magie, reprezintă argumente solide pentru alegerea acestei cărţi. Şi chiar dacă aparţine unei serii, cititorul va constata cu plăcere că atât "Sanctuarul", cât şi alte cărţi ale seriei "Avalon" se pot citi liniştit şi separat, lucru ce nu poate decât să sporească farmecul acestor scrieri.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Camera Blestemata ( seria Jocul Lupoaicelor 1 ) de Mirelle Calmel -Carti bune de citit
 • Conspiratia de Dan Brown -Carti bune de citit
 • Jumper - oriunde, oricand de Steven Gould -Carti bune de citit
 • Mai las-o moale cu fantomele de Megan Crewe -Carti bune de citit
 • Reflex ( seria Jumper 2 ) de Steven Gould -Carti bune de citit
 • Pasiune de Lauren Kate -Carti bune de citit
 • Pistolarul (seria Turnul Intunecat 1) de Stephen King -Carti bune de citit
 • Niciodata impreuna? de J.A.Redmerski -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.