Vaduvele de joi seara


Autor carte: 
Claudia Pineiro
Editura: 
Univers
Anul: 
2011
Traducator: 
Lavinia Similaru
Vaduvele de joi seara de Claudia Pineiro -Carti bune de citit


    "Să stai lângă ieşirea din gaura 1 şi să laşi privirea să ţi se piardă în verdele care pare să nu se sfârşească niciodată este un privilegiu pe care noi, locuitorii din Altos de la Cascada, nu îl apreciem întotdeauna cum se cuvine. Până când îl pierdem. Te obişnuieşti cu ceea ce ai, mai ales când ce ai este minunat. Mulţi dintre noi lăsăm să treacă luni de-a rândul fără să dăm o raită pe la vreuna dintre cele optsprezece găuri, ca şi cum nu ne-ar păsa că sunt acolo, la câţiva metri de casele noastre şi pe de-a-ntregul la dispoziţia noastră. Nu este nevoie să fii jucător de golf ca să te bucuri de o asemenea frumuseţe naturală."
    Într-un cartier rezidenţial de lângă Buenos Aires câteva familii privilegiate îşi duc existenţa într-un decor de excepţie. Viaţa fără griji şi luxul pe care îl împărtăşesc reprezintă fundamentul prieteniilor legate între membrii acestor familii, singurii părând a avea o legătură autentică fiind cei mai tineri reprezentanţi, Romina şi Juani, probabil datorită vârstei "rebele".
    Cum tragedia nu ocoleşte pe nimeni indiferent de contul din bancă, recesiunea îşi pune amprenta asupra vieţii liniştite din cartier şi protagoniştii noştri ajung să cunoască frământări şi griji noi, deloc potrivite statutului lor şi stilului cu care erau obişnuiţi.
    O cronică a vieţii autentice, "Văduvele de joi seara" va introduce cititorul dincolo de aparenta perfecţiune şi-i va prezenta realitatea tranşantă a unei lumi în cădere liberă. Disperarea va lua locul eleganţei şi snobismului, iar deciziile şi acţiunile întreprinse de protagoniştii scenei vor emoţiona cititorul şi-l vor înlănţui iremediabil între paginile carţii pentru a ajunge cât mai repede la deznodământul ce poate aduce pace şi alinare, sau care poate precipita haosul.
    "Văduvele de joi seara" este o poveste convingătoare despre mărire şi decădere, despre aparenţe înşelătoare şi despre răsturnările surprinzătoare de situaţie pe care le poate avea oricine, oricât de privilegiat, în viaţă.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Unde ai fost de K.Schippers -Carti bune de citit
 • Ingeri si demoni de Dan Brown -Carti bune de citit
 • Norma de Emmanuel Robles -Carti bune de citit
 • Fara tine de Lucinda Edmonds -Carti bune de citit
 • Asculta si mori! de Ed McBain - Recenzii carti bune
 • Dragostea si Raul (seria Cantecele Serafimului 2 ) de Anne Rice -Carti bune de citit
 • Alb - Fantastica Urmărire (seria Trilogia Cercului 3) de Ted Dekker -Carti bune de citit
 • Afacerea Rafael ( seria Misterele Italiene 1 ) de Iain Pears -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.