Cele 50 de vicii ale Domnului Gray (vol.1 Trilogia Cincizeci de umbre ale lui Gray)


Autor carte: 
E.L.James
Editura: 
Trei
Anul: 
2012
Cele 50 de vicii ale Domnului Gray (vol.1 Trilogia Cincizeci de umbre ale lui Gray) de E.L.James -Carti bune de citit

  " -Păreţi a fi un maniac al controlului.
     Cuvintele mi-au ieşit din gură înainte să le pot opri.
     -Oh, exercit controlul asupra tuturor lucrurilor, domnişoară Steele, spune el fără nici o umbră de umor în zâmbet.
     Mă uit la el, iar el îmi susţine privirea neabătut, impasibil. Pulsul mi se accelerează, iar faţa mi se înroşeşte din nou.
     De ce are un efect atât de neliniştitor asupra mea? Poate faptul că arată copleşitor de bine? Felul intens în care mă privesc ochii lui? Felul cum îşi mângâie buza de jos cu indexul? Ce bine-ar fi dacă ar înceta să facă asta!
     -În plus, poţi să dobândeşti o putere imensă dacă te asiguri pe tine însuţi, în reveriile tale secrete, că ai fost născut ca să controlezi lucrurile, continuă el cu o voce blândă."
    Controversa stârnită de cartea de faţă ar convinge pe oricine să-şi facă o părere proprie. Astfel am început lectura, detaşându-mă cu greu de zgomotul zecilor de păreri pro sau contra. Trebuie spus de la început că acest volum nu revoluţionează canoanele literare şi nici nu deschide noi orizonturi artistice. Este o carte "vandabilă" şi, mai ales "citibilă". Fraze necomplicate, scene ce se succed firesc, o pendulare între lumea interioară şi realitatea propriu-zisă şi o structură bine definită şi corectă, ce "trage" firul acţiunii înainte, toate acestea prind cititorul şi-l determină să parcurgă paginile cu repeziciune.
    În ce priveşte subiectul, povestea domnişoarei Steel şi a versatului domn Gray, aici intervine "dezbaterea" mondială. În opinia mea este o poveste de dragoste, relativ extremă, şi asta probabil ca strategie de marketing, pentru că, să fim sinceri, nu prea avem senzatia de "deja citit". Personajele te atrag prin complexitate, prin juxtapunerea perversitate - inocenţă pervertită şi prin nonşalanţa cu care îşi trăiesc emoţiile. Falsa pudoare a celor mai înverşunaţi critici ar trebui ignorată, în contextul în care avem destule exemple în literatura consacrată cu subiecte mai incomode de atât.
    În concluzie, am citit "Cele 50 de vicii ale Domnului Gray" cu mintea deschisă şi cu urechile "închise", astfel încăt voi trece la următorul volum al trilogiei, pentru a continua aventura începută şi a urmări cu interes evoluţia personajelor centrale.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Marianela de Benito Perez Galdos -Carti bune de citit
 • Samburele vietii de Anka Kowalska -Carti bune de citit
 • Ingerul Mecanic ( seria Dispozitive Infernale 1) de Cassandra Clare -Carti bune de citit
 • Betibu de Claudia Pineiro -Carti bune de citit
 • Micutele mincinoase (seria Micutele mincinoase vol. 1) de Sara Shepard -Carti bune de citit
 • Pasi spre fericire (seria Hanul amintirilor) de Nora Roberts -Carti bune de citit
 • Pacatul originar de P.D.James -Carti bune de citit
 • Divergent de Veronica Roth -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.