Vaduvele de joi seara


Autor carte: 
Claudia Pineiro
Editura: 
Univers
Anul: 
2011
Traducator: 
Lavinia Similaru
Vaduvele de joi seara de Claudia Pineiro -Carti bune de citit


    "Să stai lângă ieşirea din gaura 1 şi să laşi privirea să ţi se piardă în verdele care pare să nu se sfârşească niciodată este un privilegiu pe care noi, locuitorii din Altos de la Cascada, nu îl apreciem întotdeauna cum se cuvine. Până când îl pierdem. Te obişnuieşti cu ceea ce ai, mai ales când ce ai este minunat. Mulţi dintre noi lăsăm să treacă luni de-a rândul fără să dăm o raită pe la vreuna dintre cele optsprezece găuri, ca şi cum nu ne-ar păsa că sunt acolo, la câţiva metri de casele noastre şi pe de-a-ntregul la dispoziţia noastră. Nu este nevoie să fii jucător de golf ca să te bucuri de o asemenea frumuseţe naturală."
    Într-un cartier rezidenţial de lângă Buenos Aires câteva familii privilegiate îşi duc existenţa într-un decor de excepţie. Viaţa fără griji şi luxul pe care îl împărtăşesc reprezintă fundamentul prieteniilor legate între membrii acestor familii, singurii părând a avea o legătură autentică fiind cei mai tineri reprezentanţi, Romina şi Juani, probabil datorită vârstei "rebele".
    Cum tragedia nu ocoleşte pe nimeni indiferent de contul din bancă, recesiunea îşi pune amprenta asupra vieţii liniştite din cartier şi protagoniştii noştri ajung să cunoască frământări şi griji noi, deloc potrivite statutului lor şi stilului cu care erau obişnuiţi.
    O cronică a vieţii autentice, "Văduvele de joi seara" va introduce cititorul dincolo de aparenta perfecţiune şi-i va prezenta realitatea tranşantă a unei lumi în cădere liberă. Disperarea va lua locul eleganţei şi snobismului, iar deciziile şi acţiunile întreprinse de protagoniştii scenei vor emoţiona cititorul şi-l vor înlănţui iremediabil între paginile carţii pentru a ajunge cât mai repede la deznodământul ce poate aduce pace şi alinare, sau care poate precipita haosul.
    "Văduvele de joi seara" este o poveste convingătoare despre mărire şi decădere, despre aparenţe înşelătoare şi despre răsturnările surprinzătoare de situaţie pe care le poate avea oricine, oricât de privilegiat, în viaţă.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Sânge Albastru de Melissa de la Cruz -Carti bune de citit
 • Taisul Sabiei (seria Prima Lege) de Joe Abercrombie -Carti bune de citit
 • Dragonul Maiestatii Sale ( seria Temeraire 1 ) de Naomi Novik -Carti bune de citit
 • Argintii lui Iuda de Scott McBain -Carti bune de citit
 • Atac la presedinte de Philip Shelby -Carti bune de citit
 • Patimi de sucub ( seria Georgina Kincaid 4 ) de Richelle Mead -Carti bune de citit
 • Puterea celor Sase (din seria Eu sunt Numarul Patru) de Pittacus Lore -Carti bune de citit
 • Bella Mafia de Lynda LaPlante -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.