Justitiarii


Autor carte: 
Adam Creed
Editura: 
Univers
Anul: 
2012
Traducator: 
Dana Covaceanu
Justitiarii de Adam Creed -Carti bune de citit

    "Realizează că există un singur adevăr care guvernează tot ce se petrece sub cerul roşu-sângeriu al oraşului. Este conştient de faptul că acest adevăr este legat de acţiunile a milioane de oameni care trăiesc în acea comunitate. Orice lucru este legat de un altul şi totul poate fi înţeles.
    Chiar şi criminalul cel mai lipsit de metodă, cel mai neîndemânatic, are o argumentare, o explicaţie raţională. Există un tipar comportamental. Problema este că motivele crimei pot deveni cu atât mai obscure, cu cât acumulezi mai multe dovezi."
    Will Wagstaffe, poliţistul total, îşi sacrifică concediul când o crimă, a cărei victimă este un pedofil necondamnat, zguduie Londra prin modul de operare extrem de sângeros. Investigaţia va scoate la lumină şi caracterul victimei, astfel încât cititorului îi va fi tare greu să-şi dorească triumful legii.
    "Justiţiarii" este un thriller răscolitor despre neputinţa autorităţilor de a întrerupe valul de abuzuri împotriva minorilor, mai ales când însăşi legea oferă portiţe de scăpare molestatorilor. Este un thriller ce te scindează între a fi de partea legii, sau de partea justiţiarilor, care-i pedepsesc pe cei ce merită, însă cu o cruzime extremă. Este dificil de spus care ar fi partea Binelui, nu? Întrebarea care rămâne în urma lecturii va fi: Este legea suficient de puternică pentru a curăţa lumea de "creaturile" ce distrug copilăria? Din păcate ne vom feri să răspundem, pentru că răspunsul poate nu ar fi cel scontat. Şi atunci ce alternativă există?...
    "Eu am nevoie să cred că binele este mai puternic decât răul şi binele nu devine mai puternic decât răul prin uciderea unor oameni. Vezi? Şi eu gândesc la fel ca tine, Will. În lumea mea nu există loc pentru răzbunare. Nici în lumea copiilor mei.(...) Tu crezi în lege. Eu cred în puterea binelui."

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Sânge Albastru de Melissa de la Cruz -Carti bune de citit
 • Suspiciuni (seria Lux 2) de Anna Godbersen -Carti bune de citit
 • Atac la presedinte de Philip Shelby -Carti bune de citit
 • Implinirea (vol.3 seria Crossfire) de Sylvia Day -Carti bune de citit
 • Experimentul Angel - seria Maximum Ride 1 de James Patterson -Carti bune de citit
 • Micutele mincinoase (seria Micutele mincinoase vol. 1) de Sara Shepard -Carti bune de citit
 • Gena lui Isis (seria Trilogia Mistica 1) de Traci Harding -Carti bune de citit
 • Atractie fatala de Christopher Fowler -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.