Focul ( seria Casa Noptii 7 )


Autor carte: 
P.C. Cast, Kristin Cast
Editura: 
Litera
Anul: 
2011
Traducator: 
Andreea Bratu
Focul ( seria Casa Noptii 7 ) de P.C. Cast, Kristin Cast -Carti bune de citit

    "E vorba de mai mult decât o simplă credinţă că binele există şi că ar trebui să lupte împotriva răului din lume. Este vorba despre personificarea Luminii şi a Întunericului la nivelul lor cel mai elementar, sub forma unor forţe atât de absorbite de ele însele, încât una nu poate exista fără cealaltă, deşi în mod constant încearcă să se distrugă reciproc."
    După atâtea volume din seria "Casa Nopţii" cititorul va observa o clară maturizare atât a stilului, cât şi a subiectului în sine. Ca şi până acum, nonşalanţa şi impetuozitatea tinereţii răzbat din fiecare pagină. Eroinele noastre Zoey şi Stevie Rae sunt cele care vor capta mare parte din prim-planuri, dar nici Afrodita nu va fi neglijată, sau Stark. Apare un nou aliat de partea eroilor noştri preferaţi, Thanatos, membră a Înaltului Consiliu. Dacă în volumele anterioare Zoey era "puterea" ce-i ţinea pe toţi în siguranţă, acum va deveni forţa ce-i va ţine uniţi şi determinaţi s-o salveze. Povestea atipică de dragoste dintre Stevie Rae şi Rephaim va reprezenta unul din incontestabilele plusuri ale acestui volum, alături de scenele din Scoţia, sau cele din Tărâmul de Dincolo, unde este prinsă Zoey, cu sufletul distrus: "Când un suflet e zdrobit de mâhnire, drumul lui de întoarcere spre trup este distrus, iar trupul moare în absenţa spiritului."
    Antrenantă, dinamică, emoţionantă pe alocuri, amuzantă câte odată, această carte nu trebuie ratată de fanii seriei. Frumos mi s-a părut şi fragmentul despre putere şi liberul arbitru, în "interpretarea" lui Stevie Rae,  nu pentru că ar fi de o erudiţie sau de o măiestrie  extraordinară a folosirii cuvintelor, ci pentru că este adaptat la stilul tineresc, la felul de a vorbi şi de a înţelege a majorităţii adolescenţilor, croit pe gustul lor, astfel că mi se pare o potrivită invitaţie la lectură: Puterea... "e o răspundere. N-am cerut-o şi nu mi-o doresc. Vezi tu, eu nu vreau să-i pot influenţa pe oameni să facă toate tâmpeniile pe care mi-aş dori eu să le facă. Nu e corect (...) pentru că Nyx crede că trebuie să le acorde tuturor libertatea de a alege, iar atunci când mă joc cu mintea unui om şi îi bag în cap fel de fel de lucruri pe care nu le poate controla, îl privez de libertatea de a alege. Iar asta nu-i corect."

Din aceeaşi serie:

Semnul (seria Casa noptii 1) de P. C. Cast , Kristin Cast -Carti bune de citit
Trădarea (seria Casa noptii 2) de P. C. Cast , Kristin Cast  -Carti bune de citit
Aleasa (seria Casa noptii 3) de P. C. Cast , Kristin Cast -Carti bune de citit
Infruntarea (seria Casa noptii 4) de P. C. Cast , Kristin Cast  -Carti bune de citit
Obsesia (seria Casa Noptii 5) de P. C. Cast , Kristin Cast -Carti bune de citit
Tentaţia (seria Casa Noptii 6) de P.C. Cast, Kristin Cast -Carti bune de citit
S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Bestia de Alex Flynn -Carti bune de citit
 • ...şi la sfârşit a mai rămas Coşmarul de Oliviu Crâznic -Carti bune de citit
 • Aleasa (seria Casa noptii 3) de P. C. Cast , Kristin Cast -Carti bune de citit
 • Domnia Haosului (seria Vampirii din Morganville 5) de Rachel Caine -Carti bune de citit
 • Evermore (seria Nemuritorii 1) de Alyson Noel -Carti bune de citit
 • Sacrificiu Final (seria Academia Vampirilor 6) de Richelle Mead -Carti bune de citit
 • Altfel de Ingeri de Lili St.Crow - Recenzii carti bune
 • Carpe Corpus ( seria Vampirii din Morganville 6 ) de Rachel Caine -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Litera.ro