Gorki Park


Autor carte: 
Martin Cruz Smith
Editura: 
Orizonturi
Anul: 
2004
Traducator: 
Ion Aramă
Gorki Park de Martin Cruz Smith -Carti bune de citit

 "Recunoştinţa era ca un câine la călcâiul lui. După câteva blocuri rări pasul fiindcă venise ora lui preferată, seara cu un întuneric matern, ferestre mici şi strălucitoare, feţele de pe stradă la fel de strălucitoare ca ferestrele. În acest moment al zilei se simţea ca într-o Moscovă din ultimele cinci secole şi n-ar fi fost surprins să audă sunetul copitelor prin noroi.(...) Omul nu s-a născut criminal, ci a căzut în greşeală în împrejurări nefericite sau sub influenţa unor elemente negative. Toate delictele mari şi mici îşi au originea în avariţia postcapitalistă, egoism, trândăvie, parazitism, beţie, prejudecăţi religioase sau depravare moştenită."
    Trei cadavre, mutilate în chip misterios pentru a li se ascunde identitatea, sunt găsite în Parcul Gorki. Astfel pornim "la drum", şi începem investigaţia alături de miliţia sovietică şi de anchetatorul-şef, Arkadi Renko, fiul unui celebru general de armată, supranumit "Măcelarul din Ucraina". Pe lângă un marcant thriller despre contrabanda internaţională, în care vom găsi implicate în egală măsură KGB şi FBI, această carte va reprezenta şi o frescă a societăţii moscovite socialiste. Trafic de influenţă, oameni lipsiţi de cele mai elementare mijloace de existenţă, compromisuri, sărăcie, mârşăvie, toate "beneficiile" unui regim şi a unei conduceri "defecte". Deasupra tuturor caracterelor pestriţe din "Gorki Park" se va ridica Arkadi Renko, anchetatorul incoruptibil, inteligent, determinat, o combinaţie ce-l va va purta pe acesta, şi pe noi alături de el, în cele mai incitante sau neplăcute situaţii.
    Această carte trebuie privită şi ca un memento al vremurilor apuse şi, sperăm noi, de nerepetat, când pentru a-ţi asigura un minim necesar de subzistenţă, erai nevoi să-ţi vinzi sufletul.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Saptamana pierduta (seria Vanatoarea de fantome 2) de Jayne Castle (Amanda Quick) -Carti bune de citit
 • Cantecul lui Solomon de Toni Morrison -Carti bune de citit
 • Crescendo de Becca Fitzpatrick -Carti bune de citit
 • Divergent de Veronica Roth -Carti bune de citit
 • Anul Scorpionului de Michael Hartland -Carti bune de citit
 • Fascinaţie de Melissa Marr - Recenzii carti bune
 • Faraonul Nisipurilor de Valerio Massimo Manfredi -Carti bune de citit
 • Suspiciuni (seria Lux 2) de Anna Godbersen -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.