...şi la sfârşit a mai rămas Coşmarul


Autor carte: 
Oliviu Crâznic
Editura: 
Vremea
Anul: 
2010
Traducator: 
-
...şi la sfârşit a mai rămas Coşmarul de Oliviu Crâznic -Carti bune de citit

"Dacă ne ferim să vorbim despre Rău, nu înseamnă că îl facem să dispară. Răul trebuie înfruntat, nu ocolit..."

    Crezi în Bine? Atunci nu uita să crezi şi în Rău... Sub pretextul celebrării unirii a două destine prin căsătorie, la Castelul Ultimelor Turnuri se vor aduna oaspeţi "numeroşi şi pestriţi", "fiecare cu un secret în spate". Pe cât de stranie este unirea marchizei de Lauras cu întunecatul Max Schwartz, pe atât de interesantă devine alegerea invitaţilor. Vom parcurge acest "drum" cu ajutorul cavalerului Arthur de Seragens, privind prin ochii lui şi simţind alături de el atmosfera apăsătoare şi rău-prevestitoare de la castel. Declanşarea violentelor evenimente va ridica tensiunea la cote alarmante, iar pe parcursul lecturii vom trece prin zeci de supoziţii şi acuzaţii, dar nu vom reuşi să descifrăm misterul decât în final, şi asta pentru că Răul nu se manifestă atât de evident pe cât am crede noi, şi, mai ales, nu-l vom găsi niciodată acolo unde presupunem că se află.
    "...şi la sfârşit a mai rămas Coşmarul" este o scriere despre Rău în cea mai pură formă a sa. După atâtea scrieri în care am ajuns să îndrăgim Răul şi manifestările sale, redate în maniere diluate şi siropoase, era momentul pentru această autentică şi sănătoasă redare a lui. Trebuie să cunoaştem răul pentru a putea deveni oameni mai buni.
    O carte fascinantă, neaşteptat de incitantă, bine scrisă, alternând violenţa cu suspansul anticipării celor ce vor urma, cu personaje atent concepute şi memorabile, toate acestea aşezate pe o solidă documentare. Un horror de succes ce aminteşte cunoscătorilor de scrierile lui Quinn Yarbro, o carte ce trebuie citită atât pentru satisfacţia personală cât şi din dorinţa de a ne cunoaşte propriile valori şi nu doar pe cele din "import".

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Razbunarea Asasinului (vol. 1,2) - seria Trilogia Farseer 3 de Robin Hobb -Carti bune de citit
 • Experimentul Angel - seria Maximum Ride 1 de James Patterson -Carti bune de citit
 • Sacrificiul ( Eve 2 ) de Anna Carey -Carti bune de citit
 • Pacatul originar de P.D.James -Carti bune de citit
 • In vizorul mortii de Iris Johansen -Carti bune de citit
 • Regina Sudului de Arturo Perez Reverte -Carti bune de citit
 • Evermore (seria Nemuritorii 1) de Alyson Noel -Carti bune de citit
 • Lovitura de teatru de Amanda Quick -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.