Duminica neagra


Autor carte: 
Thomas Harris
Editura: 
Orizonturi
Anul: 
2004
Traducator: 
Alfred Neagu
Duminica neagra de Thomas Harris -Carti bune de citit

  "E adevărat că se străduia să-l cunoască pe Lander ca să se folosească de el, dar cine oare este un ascultător dezinteresat? Ar fi putut să facă enorm de mult pentru el, dacă scopul ei nu ar fi fost crima.
    Francheţea lui absolută şi propriile ei deducţii îi deschiseseră multe ferestre care-i permiteau să privească în trecutul lui. Prin ele vedea cum se făurise arma ei.(...) Forţa morice a lui Lander o reprezenta ura, dar ura lui venea din suferinţă şi nebunie."
     Un veteran de război se întoarce împotriva celor ce l-au trimis în mijlocul atrocităţilor, fapt care i-a răpit şi liniştea personală pentru totdeauna, dar l-a lăsat şi fără familie. Un astfel de om este, fără îndoială, extrem de atrăgător pentru grupările teroriste. Astfel Michael Lander devine un instrument periculos în slijba grupării Septembrie Negru. Evenimentele se vor desfăşura într-un ritm alert, perspectiva alternând între cea a teroriştilor şi cea a agenţilor guvernamentali. De remarcat este imparţialitatea autorului în analizarea atât a eroilor pozitivi, cât şi a celor negativi, parcă punctând pe faptul că în războiul terorismului linia pozitiv / negativ nu este aşa de bine marcată, ambele tabere făcându-se vinovate de fapte discutabile, cititorul nesesizând nici o clipă "alunecarea" spre vreuna din părţi.
    Vei citi această carte cu plăcerea celui ce ştie să savureze o acţiune tensionată şi foarte bine scrisă, carte ce te conduce către final fără a te "scăpa" din mreje şi care-ţi oferă entuziasmul unei după-amieze la cinema.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Fete rele vol.1,2 de Rebecca Chance -Carti bune de citit
 • De Profundis de A.J. Hartley - recenzie
 • Hibiscus Purpuriu de Chimamanda Ngozi Adichie -Carti bune de citit
 • Carrie de Stephen King -Carti bune de citit
 • Ingerul Negru de John Connolly -Carti bune de citit
 • Atractia (vol.1 seria Crossfire) de Sylvia Day -Carti bune de citit
 • Puterea (seria Cercul Secret 3) de L. J. Smith -Carti bune de citit
 • Ucenicul de Tess Gerritsen -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.