Interpretarea jungiana a viselor


Autor carte: 
James A. Hall
Editura: 
Herald
Anul: 
2013
Traducator: 
Laura Chirodea
Interpretarea jungiana a viselor de James A. Hall -Carti bune de citit

"Visele sunt entităţi misterioase asemănătoare mesajelor venite din partea unui prieten necunoscut, care este grijuliu, dar obiectiv. Scrisul de mână şi limbajul său sunt uneori neclare, dar nu există niciodată vreo îndoială cu privire la preocuparea lui faţă de binele nostru suprem - care poate fi diferit de starea de bine pe care ne-o imaginăm noi pentru noi înşine.
    Smerenia este necesară. Nici un vis nu este vreodată înţeles pe deplin; evenimentele viitoare şi visele viitoare pot modifica ceea ce în prezent pare a fi o interpretare completă. Trebuie întotdeauna să fim conştienţi de caracterul misterios al viselor, care se află la limita înţelegerii noastre cu privire la creier şi minte, conştient şi inconştient, viaţă personală şi viaţă transpersonală."
    Fascinaţia umană în a înţelege mecanismul complex al formării viselor, precum şi simbolismul lor, va găsi un excelent suport în cartea de faţă. Distanţându-se de abordarea freudiană conform căreia rolul visului ar fi acela de "gardian al somnului, vigilent în faţa iruperii impulsurilor refulate", "Interpretarea jungiana a viselor" va considera fiecare vis precum expresia directă a inconştientului. Astfel cititorului i se oferă, într-un limbaj destul de accesibil, un punct de plecare în descifrarea semnificaţiei viselor.
    Sunt analizate toate aspectele psihicului uman, pornind de la structurile identităţii, până la diagnosticarea problemelor. Fiind o carte pentru cei familiarizaţi cu terminologia psihanalizei, eşti totuşi plăcut surprins de această abordare accesibilă. Iar dacă te afli într-o continuă sete de cunoaştere, "Interpretarea jungiană a viselor" va fi o experienţă extrem de satisfăcătoare.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Turnul de William Golding -Carti bune de citit
 • Cand pantofii ti se potrivesc de Osho -Carti bune de citit
 • Atingerea cuantica. Transformarea esentei de Alain si Jody Herriott -Carti bune de citit
 • Efectul Umbrei. Revelarea puterii ascunse a sinelui tau real de Deepak Chopra, Debbie Ford, Marianne Williamson -Carti bune de citit
 • Feng Shui. Sfaturi pentru o viata mai buna de David Daniel Kennedy -Carti bune de citit
 • Cartea lui Enoh de manuscris -Carti bune de citit
 • Arta de a iubi de Miguel Ruiz -Carti bune de citit
 • Bushido. Codul Samurailor de Inazo Nitobe -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.