Interpretarea jungiana a viselor


Autor carte: 
James A. Hall
Editura: 
Herald
Anul: 
2013
Traducator: 
Laura Chirodea
Interpretarea jungiana a viselor de James A. Hall -Carti bune de citit

"Visele sunt entităţi misterioase asemănătoare mesajelor venite din partea unui prieten necunoscut, care este grijuliu, dar obiectiv. Scrisul de mână şi limbajul său sunt uneori neclare, dar nu există niciodată vreo îndoială cu privire la preocuparea lui faţă de binele nostru suprem - care poate fi diferit de starea de bine pe care ne-o imaginăm noi pentru noi înşine.
    Smerenia este necesară. Nici un vis nu este vreodată înţeles pe deplin; evenimentele viitoare şi visele viitoare pot modifica ceea ce în prezent pare a fi o interpretare completă. Trebuie întotdeauna să fim conştienţi de caracterul misterios al viselor, care se află la limita înţelegerii noastre cu privire la creier şi minte, conştient şi inconştient, viaţă personală şi viaţă transpersonală."
    Fascinaţia umană în a înţelege mecanismul complex al formării viselor, precum şi simbolismul lor, va găsi un excelent suport în cartea de faţă. Distanţându-se de abordarea freudiană conform căreia rolul visului ar fi acela de "gardian al somnului, vigilent în faţa iruperii impulsurilor refulate", "Interpretarea jungiana a viselor" va considera fiecare vis precum expresia directă a inconştientului. Astfel cititorului i se oferă, într-un limbaj destul de accesibil, un punct de plecare în descifrarea semnificaţiei viselor.
    Sunt analizate toate aspectele psihicului uman, pornind de la structurile identităţii, până la diagnosticarea problemelor. Fiind o carte pentru cei familiarizaţi cu terminologia psihanalizei, eşti totuşi plăcut surprins de această abordare accesibilă. Iar dacă te afli într-o continuă sete de cunoaştere, "Interpretarea jungiană a viselor" va fi o experienţă extrem de satisfăcătoare.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Imperiul mongol si Gingis-Han de Jean-Paul Roux Flavigny -Carti bune de citit
 • Parentaj sensibil si inteligent de Daniel J. Siegel si Mary Hartzell -Carti bune de citit
 • Eroul cu o mie de chipuri de Joseph Campbell -Carti bune de citit
 • Unde ai fost de K.Schippers -Carti bune de citit
 • Surasul Gheisei de Ursula Richter -Carti bune de citit
 • Studiul China de Colin T. Campbell -Carti bune de citit
 • Texte inedite de James Joyce -Carti bune de citit
 • N-am venit sa tin un discurs de Gabriel Garcia Marquez -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.