Călăul (seria Harry Hole)


Autor carte: 
Jo Nesbo
Editura: 
Rao
Anul: 
2010
Traducator: 
Lorena Mihaes
Călăul (seria Harry Hole) de Jo Nesbo -Carti bune de citit

    Aşa cum ne-am obişnuit deja citind romanul anterior al autorului, "Fantoma Trecutului", şi în acest roman stilul lui Jo Nesbo  va ţine cititorul alert , iar atenţia lui va fi solicitată la maximum. Este incredibil cum reuşeşte autorul să capteze interesul din debut până în final, neavând nici măcar un paragraf de "respiro" sau de "umplutură".
    Este o carte chiar o idee mai dinamică decât anterioara, cu o acţiune fluentă, bine ancorată în prezent. Acelaşi detectiv Harry Hole ne va face părtaşi la frământările lui, iar această obsesie a lui de a pătrunde adânc în mecanismele gândirii criminale nu încetează să ne fascineze. Romanul abundă în personaje, care mai de care mai interesante, dar, de departe, cred că se detaşează ţiganul Raskol, un personaj căruia i se acordă destul de multă atenţie, pe bună dreptate, aş spune eu. Un paragraf foarte frumos ca şi mesaj transmis mi-a atras atenţia, fragment care îmi întăreşte convingerea că Jo Nesbo este un autor care are multe de oferit: "În ceea ce priveşte puterea, femeile nu sunt la fel de vanitoase precum bărbaţii. Ele nu au nevoie să-şi afişeze puterea la vedere, ele vor puterea doar pentru a obţine celelalte lucruri pe care şi le doresc. Siguranţă. Hrană. Distracţie. Răzbunare. Linişte. Plănuiesc raţional războiul pentru putere şi gândesc dincolo de bătălie, dincolo de sărbătorirea victoriei. Şi pentru că posedă o capacitate înnăscută de a vedea slăbiciunile victimelor, ştiu instinctiv când şi cum să atace. Şi când să se oprească."
    Sunt extrem de multe motive pe care le-aş putea expune în sprijinul invitaţiei mele pentru lectura acestei cărţi. Poate foarte potrivit ar fi motivul că, dincolo de dinamismul şi de tensiunea extraordinară ce te captivează, beneficiezi şi de mesaje, idei şi paragrafe ce te pun pe gânduri, sau îţi dau senzaţia că ţi-au fost extrase din gândurile proprii: "Cu toţii ne întrebăm care este sensul vieţii, dar nimeni nu se întreabă care este sensul morţii." (...) "Să-ţi pierzi viaţa nu e cel mai rău lucru care ţi se poate întâmpla(...)Cel mai rău lucru e să pierzi motivul pentru care trăieşti."

Din aceeaşi serie:

Steaua Diavolului (seria Harry Hole) de Jo Nesbo -Carti bune de citit
Fantoma Trecutului (seria Harry Hole) de Jo Nesbo -Carti bune de citit
Cărţi scrise de acelaşi autor:

Fantoma Trecutului (seria Harry Hole) de Jo Nesbo -Carti bune de citit
Mantuitorul (seria Harry Hole) de Jo Nesbo -Carti bune de citit
S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Bella Mafia de Lynda LaPlante -Carti bune de citit
 • Jocuri murdare de Philip Shelby -Carti bune de citit
 • Justitiarii de Adam Creed -Carti bune de citit
 • Cu orice pret de Mary McBride -Carti bune de citit
 • Prizonierii Timpului de Michael Crichton -Carti bune de citit
 • Aleasa (seria Casa noptii 3) de P. C. Cast , Kristin Cast -Carti bune de citit
 • Kot de Rafael Abalos - Recenzii carti bune
 • Argintii lui Iuda de Scott McBain -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.