Samaritean.Marele secret al Papei


Autor carte: 
Philippe Van Rjindt
Editura: 
Orizonturi
Anul: 
2009
Traducator: 
Anca Irina Ionescu
Samaritean.Marele secret al Papei de Philippe Van Rjindt -Carti bune de citit


    "Răul nu se sinchiseşte de amintiri! Trebuia să se înţeleagă că prezentul este mai puternic decât trecutul, iar viitorul încă şi mai puternic.Pentru fiecare om este mai important ceea ce are acum, lucrul la care aspiră acum, decât ceea ce a fost şi s-a dus.(...) Pentru noi toţi, lumea se mişcă prea repede. Nici o tragedie nu ne scapă, orice atrocitate, indiferent unde s-ar întâmpla, ajunge la urechile noastre şi, în cele din urmă, şi la inimile noastre. Dar ni se face lehamite de asemenea ştiri - suntem uluiţi de felul în care se repetă, decepţionaţi pentru că ne considerăm neputincioşi în faţa lor. Aşa că este mai uşor să le ignorăm, să ne facem că n-am auzit, să ne vedem numai de treburile noastre. Aceasta înseamnă însă triumful răului şi, implicit, ruşinea noastră - capitularea."
     Un adevărat tur de forţă, cartea "Samaritean. Marele secret al Papei" va desfăşura în faţa cititorului o conspiraţie internaţională de proporţii, care va implica atât marile puteri laice cât şi Vaticanul. Intrigi, secrete, răsturnări de situaţie sunt redate de autor într-un format perfect ajustat fiecărei scene, cititorului rămânându-i deliciul de a se lăsa învăluit de poveste. Deşi categoric o ficţiune, acţiunea romanului îţi lasă senzaţia de "posibil", tocmai datorită faptului că istoria are tendinţa să se repete.
    "Samaritean. Marele secret al Papei" este o carte despre complexitatea umană, în care vom urmări atât ascensiunea unui om în slujba binelui, cât şi ororile de care suntem capabili atunci când uităm să fim oameni. O lectură concentrată, de bună calitate, un mod excelent de a pătrunde în lumea lui Philippe Van Rjindt.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Razboiul Uriasilor (seria Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul) de Stephen Donaldson -Carti bune de citit
 • Un mesaj socant de Harlan Coben -Carti bune de citit
 • Lotus amar de Louis Bromfield -Carti bune de citit
 • Simbolul pierdut de Dan Brown -Carti bune de citit
 • Ultimul vis al lui Suleyman de Alain Paris -Carti bune de citit
 • Spulbera-ma ( Atingerea lui Juliette 1) de Tahereh Mafi -Carti bune de citit
 • Ultima imagine de J.D.Robb (Nora Roberts) -Carti bune de citit
 • Codicele de Douglas Preston -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.