Samaritean.Marele secret al Papei


Autor carte: 
Philippe Van Rjindt
Editura: 
Orizonturi
Anul: 
2009
Traducator: 
Anca Irina Ionescu
Samaritean.Marele secret al Papei de Philippe Van Rjindt -Carti bune de citit


    "Răul nu se sinchiseşte de amintiri! Trebuia să se înţeleagă că prezentul este mai puternic decât trecutul, iar viitorul încă şi mai puternic.Pentru fiecare om este mai important ceea ce are acum, lucrul la care aspiră acum, decât ceea ce a fost şi s-a dus.(...) Pentru noi toţi, lumea se mişcă prea repede. Nici o tragedie nu ne scapă, orice atrocitate, indiferent unde s-ar întâmpla, ajunge la urechile noastre şi, în cele din urmă, şi la inimile noastre. Dar ni se face lehamite de asemenea ştiri - suntem uluiţi de felul în care se repetă, decepţionaţi pentru că ne considerăm neputincioşi în faţa lor. Aşa că este mai uşor să le ignorăm, să ne facem că n-am auzit, să ne vedem numai de treburile noastre. Aceasta înseamnă însă triumful răului şi, implicit, ruşinea noastră - capitularea."
     Un adevărat tur de forţă, cartea "Samaritean. Marele secret al Papei" va desfăşura în faţa cititorului o conspiraţie internaţională de proporţii, care va implica atât marile puteri laice cât şi Vaticanul. Intrigi, secrete, răsturnări de situaţie sunt redate de autor într-un format perfect ajustat fiecărei scene, cititorului rămânându-i deliciul de a se lăsa învăluit de poveste. Deşi categoric o ficţiune, acţiunea romanului îţi lasă senzaţia de "posibil", tocmai datorită faptului că istoria are tendinţa să se repete.
    "Samaritean. Marele secret al Papei" este o carte despre complexitatea umană, în care vom urmări atât ascensiunea unui om în slujba binelui, cât şi ororile de care suntem capabili atunci când uităm să fim oameni. O lectură concentrată, de bună calitate, un mod excelent de a pătrunde în lumea lui Philippe Van Rjindt.

 

S-ar putea să vă placă şi ...

<<
 • Speranta: o tragedie de Shalom Auslander -Carti bune de citit
 • Abhorsen (Vechiul Regat 3) de Garth Nix -Carti bune de citit
 • Infruntand fantomele (seria Vanatoarea de fantome 3) de Jayne Castle (Amanda Quick) -Carti bune de citit
 • Trădarea (seria Casa noptii 2) de P. C. Cast , Kristin Cast  -Carti bune de citit
 • De Profundis de A.J. Hartley - recenzie
 • Asasinul Regal (seria Trilogia Farseer vol.2 - partea a 2-a) de Robin Hobb -Carti bune de citit
 • Escrocheria de Mary Higgins Clark -Carti bune de citit
 • Carrie de Stephen King -Carti bune de citit
>>

Comments

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.